ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις μετοχών για τους τολμηρούς: Αγοράστε στις βουτιές της αγοράς – Ποιές μετοχές είναι τα buys των διεθνών οίκων

00:57 - 06 Ιουλ 2012 | Αναλύσεις
Προτάσεις μετοχών για τους τολμηρούς: Αγοράστε στις βουτιές της αγοράς – Ποιές μετοχές είναι τα buys των διεθνών οίκων
Μπορεί το επενδυτικό κλίμα να μην είναι καθόλου στα… up του, μετά και τα σχόλια τουMario Draghi σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης καθώς και λόγω της απουσίας οποιασδήποτε ένδειξης για περαιτέρω πράξη LTRO, όπως άλλωστε φάνηκε και από την αντίδραση του ευρώ και των μετοχών στις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, ωστόσο κάποιοι αναλυτές συμβουλεύουν τους τολμηρούς ότι υπάρχει περιθώριο επιλεκτικών τοποθετήσεων στην αγορά.

Αγοράστε τώρα και πουλήστε τον Σεπτέμβριο. Η ελβετική χρηματιστηριακή Chevreux, συμβουλεύει τους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεσή τους σε μετοχές της ζώνης του ευρώ και να αγοράσουν σε οποιαδήποτε βουτιά της αγοράς, καθώς η συμφωνία της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα θα φέρει ανακούφιση σ ο χρέος των περιφερειακών χωρών και μειώνει τον κίνδυνο εμβάθυνσης της κρίσης της περιοχής αυτό το καλοκαίρι.

 

Η προοπτική της επιδείνωσης της κρίσης της ευρωζώνης το καλοκαίρι, δεν είναι πλέον πιθανή, επισημαίνει η Chevreux, και προσθέτει ότι η στρατηγική αυτή τη στιγμή είναι η αύξηση των θέσεων σε κάθε αδυναμία της αγοράς έως τον Σεπτέμβριο. Όπως υπογραμμίζει, προτείνει στους επενδυτές να θεωρήσουν ότι οι αγορές μετοχών της Ευρώπης δεν θα ξαναπέσουν κάτω από τα χαμηλότερα επίπεδα τους, που σημείωσαν πριν από ένα μήνα.

Η Chevreux προχωρά λοιπόν στην αναβάθμιση της σύστασή της για τις ισπανικές και τις ολλανδικές μετοχές σε «ουδέτερη» από «underweight», ενώ υποβαθμίζει τις μετοχές της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου σε «ουδέτερη» από «overweight».

 

Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας έχει χάσει 32% τους τελευταίους 12 μήνες και διαπραγματεύεται σήμερα με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία ( p/bv) στο 0,95, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του ελβετικού χρηματιστηρίου, ο οποίος διαμορφώνεται στο 1,67, με τις ελβετικές μετοχές να έχουν χάσει μόλις 6,7% την ίδια περίοδο.

 

Η Chevreux αναβαθμίζει επίσης σε «ουδέτερη» από «underweight» την στάση του για το ευρωπαϊκό κλάδο των κατασκευών, ο οποίος έχει εγκαταληφθεί από τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούσαν και ανησυχούν για την εξάρτησή του από την εγχώρια ζήτηση, σε μια ταραγμένη εποχή για την περιοχή.

 

Η Societe Generale επισημαίνει ότι η αγορά έχει ήδη αποτιμήσει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό την Grexit ήδη και εάν η έξοδος αυτή δεν γίνει ομαλά, οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν πρόκειται να δεχθουν κάποιο ισχυρό σοκ κι έτσι δεν αναμένται να χάσουν περισσότερο από 10%. Μάλιστα, η SocGen, συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές σε αυτήν την περίπτωση, τονίζοντας πως μια ελληνική έξοδος από το ευρώ, χωρίς οι αλυσιδωτές επιπτώσεις, θα είναι διαχειρίσιμη για την συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών τραπεζών, με εξαίρεση τις ελληνικές τράπεζες. Όπως τονίζει οι επενδυτές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την προσωρινή υποχώρηση της αγοράς και να τοποθετηθούν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

 

 

Συγκεκριμένα, από τον τραπεζικό κλαδο, ο οίκος συστήνει τοποθετήσεις στις: Lloyds Banking Group , HSBC Holdings , Erste Group Bank, Nordea Bank, Credit Agricole, Unicredit SpA και KBC Groep . Εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου , τα καλύτερα ευρωπαϊκά «buys» αυτή τη στιγμή είναι :Nestle SA , Roche Holding, Sanofi, BMW, Unilever, Volvo, Royal Dutch Shell, Adidas, L’Oreal ,Henkel, Tesco και Telefonaktiebolaget LM Ericsson .

 

Από την πλευρά της, η Morgan Stanley προτείνει ΗΠΑ και συγκεκριμένα, 15 μετοχές, για τους ανυπόμονους, όπως λέει, επενδυτές, οι οποίες έχουν πανω από 750 εκατ. δολάρια κεφαλαιοποίηση και πληρούν όλο εκείνα τα κριτήρια που θα τις οδηγήσουν σε υπερ-αποδόσεις, μεταξύ του φετινού Ιουλίου και του Ιουλίου του 2013. Όπως επισημαίνει, αυτές οι μετοχές έχουν τον καλύτερο συνδυασμό risk-reward και τους καλύτερους καταλύτες ανόδου και τις συγκεντρώνει σε μία λίστα την οποία ονομάζει "Vintage Values 2013".

 

Οι μετοχές για τους… γενναίους λοιπόν, σύμφωνα με την Morgan Stanley, για το επόμενο 12άμηνο είναι οι: Anadarko Petroleum (τιμή στόχος τα 103 δολ.), Apple (στόχος τα 738 δολ.), Calpine (στόχος τα 27 δολ. ), Honeywell International ( στόχος τα 68 δολ.), JPMorgan Chase ( 54 δολ. η τιμή στόχος), Kraft Foods ( στόχος τα 44 δολ.), Marsh & McLennan ( στόχος τα 39 δολ.), Penn National Gaming ( τιμή στόχος 53 δολ.), Thermo Fisher Scientific ( 66 δολ.), UnitedHealth Group ( 70 δολ.), United Technologies ( 95 δολ.), VF Corp (180 δολ.), Visa ( 147 δολ.), Watson Pharmaceuticals ( 84 δολ.) και Williams Companies (με στόχο τα 38 δολ.).

Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 06 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.