ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μerit AΧΕΠΕΥ: Hold και 12,60 ευρώ η τιμή στόχος για Τιτάνα

16:02 - 08 Αυγ 2012 | Αναλύσεις

Η Merit συνεχίζει την κάλυψη της εταιρείας ΤΙΤΑΝ με σύσταση HOLD και τιμή στόχο τα €12,60 από σύσταση HOLD επίσης, και τιμή στόχο τα €14,0.Η μείωση της τιμής στόχου έγινε λόγω αναθεώρησης της βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τις νέες προβλέψεις μας επηρέασαν η παρατεταμένη καθίζηση της ζήτησης για οικοδομικά προϊόντα στην Ελλάδα, η κατώτερη του αναμενομένου ανάκαμψη της Αιγύπτου λόγω νέων ταραχών και η αργή ανάκαμψη των Βαλκανικών αγορών.

 

Ο όμιλος Τιτάν διένυσε το 2011 ένα από τα δυσκολότερα έτη της σύγχρονης ιστορίας του, λόγω της καθίζησης της εγχώριας ζήτησης τσιμέντου, της σταθεροποίησης της ζήτησης τσιμέντου στην Αμερική σε πολύ χαμηλά επίπεδα και των γεγονότων στην Αίγυπτο που έβαλαν φρένο στη σημαντική ανάπτυξη στη χώρα μέσα στο 2010. Μικρή επίδραση στη δραματική μείωση της κερδοφορίας είχαν και οι αρνητικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, όπως και έκτακτες διαγραφές στοιχείων του ενεργητικού, ενώ αντίθετα υπήρξαν αυξημένα έσοδα από διάθεση ρύπων.

 

Παρά τη νέα διψήφια πτώση των πωλήσεων στο Α τρίμηνο του 2012 και τη διεύρυνση των ζημιών σε σχέση με ένα χρόνο πριν υπήρξαν και θετικά μηνύματα στο συγκεκριμένο τρίμηνο. Να υπενθυμίσουμε ότι το Α τρίμηνο του έτους είναι το λιγότερο σημαντικό λόγω εποχικότητας και ότι φέτος επικράτησαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επηρέασαν τις πωλήσεις σε Βαλκάνια, Ελλάδα και Τουρκία. Οι πωλήσεις του Α τριμήνου εμφανίζονται μειωμένες κατά 11% λόγω κυρίως της συρρίκνωσης των πωλήσεων της Ελλάδας (-36,6%) και των Βαλκανίων λόγω κακοκαιρίας (-22,5%). Αντίθετα, άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις σε ΗΠΑ και Αίγυπτο.  Στο σύνολο του έτους, αναμένουμε η εικόνα να αλλάξει και οι πωλήσεις σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο να περάσουν σε θετικό πρόσημο, ενώ βοηθούμενες από τις εξαγωγές οι εγχώριες πωλήσεις αναμένονται στο -15% τελικά. Θετική αναμένουμε να είναι η συμβολή των ισοτιμιών, ιδίως στην ανατολική Μεσόγειο και τις ΗΠΑ.

 

Παράλληλα, παρατηρήσαμε μια μείωση των EBITDA κατά 29% που οφείλεται εν πολλοίς στη μείωση των πωλήσεων, στο μειωμένο μικτό περιθώριο κέρδους και σε έκτακτα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα το EBITDA περιθώριο αυξήθηκε λόγω πωλήσεων δικαιωμάτων ρύπων.

 

Περιθώριο αύξησης των τιμών υπάρχει στα Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ οι τιμές φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί στις ΗΠΑ.  Για το σύνολο του έτους αναμένουμε μια μικρή μείωση στα EBITDA κατά 3%. Αντίθετα αναμένουμε αύξηση στην καθαρή κερδοφορία λόγω μειωμένου χρηματοοικονομικού κόστους, λιγότερων φόρων και μικρότερων δικαιωμάτων μειοψηφίας. Ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας αναμένεται να μειωθεί μέχρι το τέλος του έτους λόγω και της ταμειακής ενίσχυσης με €50 εκατ. από την πώληση μειοψηφικού πακέτου σε δραστηριότητες στα Βαλκάνια. Η εταιρεία διαπραγματεύεται ακόμα σε υψηλό πολλαπλάσιο P/E τουλάχιστον σχετικά με την κερδοφορία του 2012, αφού η ανάκαμψη της κερδοφορίας αναμένεται από το 2013 και μετά.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 08 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.