ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: «Αγοράστε μετοχές» / Deutsche Bank: «Προσοχή στις τράπεζες της ευρωζώνης»

09:31 - 04 Σεπ 2012 | Αναλύσεις
JPMorgan: «Αγοράστε μετοχές» / Deutsche Bank: «Προσοχή στις τράπεζες της ευρωζώνης»
O Σεπτέμβριος – παραδοσικά ο χειρότερος μήνας του έτους για τις μετοχές, ξεκίνησε, και όπως είναι γνωστό, κουβαλάει μαζί του κρισιμότατα events για το μέλλον του ευρώ, όπως η συνεδρίαση της ΕΚΤ, η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για τον ESM, οι εκλογές στην Ολλανδία και το Eurogroup στην Κύπρο.

Η BofA την περασμένη εβδομάδα σε έκθεσή της με τίτλο Code Red προειδοποίησε για επικείμενο sell-off στις μετοχές. Ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley Adam Parker προειδοποίησε, επίσης, ότι υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που θα μπορούσαν να στείλουν τα αποθέματα υψηλότερα, οι αμερικάνικες εκλογές και μία σημαντική ενίσχυση της οικονομικής πορείας της Κίνας, ενώ η Nomura δήλωσε ότι είναι «ώρα για risk-off».

 

Η JPMorgan και ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων Ian Loeys, ωστόσο, σε νέο note τονίζουν ότι η αγορά θα συνεχίσει δυναμικά ολόκληρο τον Σεπτέμβριο. Σε σημείωμα προς τους πελάτες, η βασική σύσταση της τράπεζας είναι «απόλυτα long θέσεις στις μετοχές και ειδικά των ΗΠΑ, καθώς oι ΗΠΑ έχουν μια πιο υποστηρικτική κεντρική τράπεζα». Με απλά λόγια: αγοράστε μετοχές, όπως σημειώνει.

 

Σύμφωνα με την JP Morgan, τα οικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ δεν χειροτερεύουν αν και ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης είναι αρκετά υποτονικός, περίπου 1%, και οι κίνδυνοι διεθνώς οδηγούν σε παγκόσμιο αποπληθωρισμό, αν όχι κατάθλιψη. Ως εκ τούτου, τα μάτια των αγορών παραμένουν επικεντρωμένα στους φορείς χάραξης πολιτικής και το τί θα κάνουν για να το αποτρέψουν αυτό.

 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι μάλλον πιο κοντά στην εξάντληση του οπλοστασίου της, αλλά θεωρείται επίσης ως ο πιο πρόθυμος χαράσσων πολιτικής για να κάνει ό, τι χρειάζεται για να αντιστρέψει τις συνθήκες. Γι αυτό και η προτίμηση πολλών επενδυτών να κατέχουν μετοχές των ΗΠΑ, έναντι αυτών του υπόλοιπου κόσμο.

 

Ο Μπερνάνκι επιβεβαίωσε την Παρασκευή τις δεσμεύσεις του, αλλά έκανε και τις αγορές να περιμένουν μέχρι στην επόμενη συνεδρίαση για λεπτομέρειες. Συνολικά, η JP Morgan δεν εκτιμά πως οι ενέργειες της Fed να ενισχύσουν άμεσα την ανάπτυξη, και τις βλέπει περισσότερο ως μια ώθηση για τις τιμές των assets, γι αυτό και έχει συνολικά θετική στάση για τις μετοχές των ΗΠΑ.

 

Ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan τονίζει επίσης τη σημασία των ανακοινώσεων για χαλαρή νομισματική πολιτική κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων στην bullish θέση του και προειδοποιεί ότι η αγορά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι:

 

Η απάντηση της ΕΚΤ και τις ΗΠΑ είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί το ράλι των μετοχών, όπως τονίζει ο Loeys. Παραμένει της άποψης ότι η επικείμενη πολιτική απάντηση από την ΕΚΤ και τη Fed θα είναι επαρκής για να στηρίξει το ράλι μετοχών στο Σεπτέμβριο. Βεβαίως, ο Σεπτέμβριος είναι ένα αδύναμος εποχικά μήνας από τεχνική άποψη, και και οι τεχνικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η ζώνη στήριξης του S&P 500 στο 1390-1400 1,399 είναι απολύτως κρίσιμη. Δύο κλείνει κάτω από αυτή τη ζώνη κινδύνου η επιτάχυνση μειονέκτημα σε 1350, αν όχι 1325.

 

Η Deutsche Bank από την πλευρά της προτείνει μια προσεκτική προσέγγιση για τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ, οι οποίες έχουν σημειώσει άνοδο πάνω από 30% από το χαμηλό στα τέλη Ιουλίου, λέγοντας ότι τώρα φαίνεται να έχουν ανέβει όσο θα έπρεπε σε ότι αφορά τις ελπίδες γύρω από την πολιτική δράση της ΕΚΤ. Ο βασικός κίνδυνος παραμένει μια αποτυχία της ΕΚΤ να δώσει στην αγορά αυτό που απαιτεί. Οι προτιμώμενες μετοχές για την DB είναι «οι όσο πιο αμυντικές γίνεται» κι έτσι δηλώνει bullish για την BNP Paribas, την Credit Suisse την Swedbank και την Lloyds.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 04 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.