ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Merit: Βuy για ΜΕΤΚΑ

14:42 - 18 Σεπ 2012 | Αναλύσεις
H Merit συνεχίζει την κάλυψη της εταιρείας METKA διατηρώντας τη σύσταση BUY και μειώνοντας την τιμή στόχο στα €10 από €12 προηγουμένως.

Η μείωση της τιμής στόχου έχει γίνει λόγω αναθεώρησης των στόχων εσόδων και κερδών της εταιρείας για την επόμενη τριετία μετά από τη μείωση του ανεκτέλεστου υπολοίπου της. Η εκτέλεση των έργων εξωτερικού εντός χρονοδιαγράμματος έχει βοηθήσει τη METKA να διατηρήσει μια αξιόλογη κερδοφορία και μέσα στο 2012 παρά το ότι τα νούμερα ρεκόρ του 2011 δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν. Εξαίρεση αποτελούν τα έργα στη Συρία λόγω των γνωστών συνθηκών, με το πρώτο από αυτά να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση η οποία θα γίνει εντός του 2013 όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Για το δεύτερο έργο η ημερομηνία έναρξης παραμένει άγνωστη.

 

Στα αποτελέσματα εξαμήνου ξεχωρίζουμε το πολύ υψηλό περιθώριο EBITDA, ίσως το υψηλότερο του κλάδου στην Ευρώπη  αφού η εταιρεία διεκδικεί έργα υψηλής κερδοφορίας. Πιστεύουμε ότι η διατήρηση του περιθωρίου σε υψηλά επίπεδα θα οδηγήσει σε κέρδη EBITDA στα €100 εκατ. και μια καθαρή κερδοφορία στα €73,8 εκατ. για το σύνολο του 2012.  Παράλληλα, αναμένουμε το καθαρό ταμείο της εταιρείας να αυξηθεί και άλλο. Οι απαιτήσεις της ΜΕΤΚΑ από το ελληνικό δημόσιο είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις άλλες εταιρείες του ομίλου Μυτιληναίος.

 

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται πλέον σε 1,5 δις ευρώ περίπου  αλλά πιθανότατα θα αυξηθεί εφ’ όσον  η εταιρεία κερδίσει έναν ή περισσότερους από τους διαγωνισμούς που συμμετέχει σε Ρουμανία, Αλγερία και Λίβανο. Σε περίπτωση ανάληψης νέων έργων μαζί με την ομαλή έκβαση του θέματος στη Συρία πιθανότατα θα  προχωρήσουμε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου μας.

 

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι η ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή σε τιμές που συνιστούν έναν από τους χαμηλότερους δείκτες P/E της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο, με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2012 αλλά και του 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.