ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CA: «Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι αλλάζει στάση η Γερμανία»

09:40 - 09 Οκτ 2012 | Αναλύσεις
«Το βερολίνο θα συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα» αναφέρει η JP Morgan.

«Η Άγκελα Μέρκελ θα περιοριστεί σε μια δήλωση στήριξης της Ελλάδας στη σημερινή επίσκεψη της στην Αθήνα, αλλά η στάση της δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί σχετικά με τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα» αναφέρει  σε report της η Credit Agricole.

 

Η τράπεζα σημειώνει ότι η στάση του Βερολίνου θα είναι αυτή που κράτησε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας για να δούμε τι θα κάνουμε με την Ελλάδα».

 

Όπως σημειώνει ο οίκος, οποιαδήποτε μορφή ελαστικότητας από την πλευρά της Γερμανίας, που να καταδεικνύει είτε την εκταμίευση της επόμενης δόσης, είτε την όποια καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά απίθανη πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης της Τρόικα.

 

Εν τω μεταξύ, ο Άλεξ Γουάιτ, οικονομικός αναλυτής της JP MOrgan, τονίσει σε δηλώσεις του ότι η Γερμανία χρειάζεται να στηρίξει την Ελλάδα εν όψει και των ομοσπο νδιακών εκλογών που είναι ορισμένες για το 2013.

 

«Η επίσκεψη Μέρκελ  υπογραμμίζει τη θέση ότι η Γερμανία θα συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ», σχολιάζει ο κ. Γουάιτ.


«Αναμένουμε την επιμονή της Καγκελάριου σε αυτό το σημείο, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου», σημειώνει.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 09 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.