ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Στον ΟΠΑΠ όλα τα λεφτά

13:45 - 12 Νοε 2012 | Αναλύσεις
Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη.

Πάνω από τις 800 μονάδες κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., σε μία συνεδρίαση που η αγορά ψάχνει να βρει το βήμα της. Ή μάλλον, όπως αναφέρουν χρηματιστές, προσπαθεί να επανασυνδεθεί με το ανοδικό σενάριο. Κι αυτό,διότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την εκταμίευση της δόσης και για κάποια ενθαρρυντική πολιτική δήλωση από την Ευρώπη που θα άρει τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Από τα λόγια στις πράξεις όμως, υπάρχει μεγάλη απόσταση, παρατηρούν οι ίδιοι και στέκονται στις χαμηλές διακυμάνσεις της αγοράς. Καλύτερα να υπάρχει πλαγιοανοδική κίνηση, παρά να τσακίσει η τάση, αναφέρουν οι χρηματιστές.

 

H αντίδραση που έχει βγει σήμερα δεν αφορά τόσο τις τράπεζες, όσο άλλα χαρτιά. Χαρακτηριστικά, ο ΟΠΑΠ, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος υπεραποδίδει την Δευτέρα καταγράφοντας άνοδο πάνω από 6% προσεγγίζοντας τα 5 ευρώ και ακολουθεί ο Μυτιληναίος με κέρδη 4,66%, η Πειραιώς 4,61%, η ΔΕΗ 2,89% και η Βιοχάλκο 2,3%. Από εκεί και πέρα σε θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι μετοχές της Πειραιώς και μάλιστα είναι η τράπεζα με την μεγαλύτερη άνοδο, άνω του 4% και ακολουθεί με κέρδη λίγο πάνω από 1,5% και 1,1% η Εθνική. Οι συναλλαγές υποδηλώνουν στάση αναμονής, με τον τζίρο στα 18,6 εκατ. ευρώ.

 

 

Ευρώπη

Σε στάση αναμονής βρίσκονται σήμερα οι αγορές στην Ευρώπη, εν οψει του κρίσιμου έκτακτου Eurogoup, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης. Ωστόσο, παρότι στην Αθήνα υπερψηφίστηκαν το Πολυνομοσχέδιο και ο Προϋπολογισμός του 2013, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η τρόικα δεν θα παραδώσει την έκθεσή της σήμερα, προκαλεί νευρκότητα στις αγορές.

Ο Eurostoxx παρουσιάζει μικρή άνοδο +0,04%, στο Ηνωμένο Βασίλειο ο FTSE 100 κερδίζει +0,18% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται με θετικο πρόσημο +0,13%. Αντιθέτως, στο Παρίσι ο CAC 40 παρουσιάζει απώλειες 0,04% και στη Μαδρίτη ο iBEX 35 υποχωρεί κατά 0,35%.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 12 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.