ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει για ενδεχόμενο Grexit η Citi

15:54 - 14 Νοε 2012 | Αναλύσεις
Νέα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους 12 με 18 μήνες παραμένει στο 60% εκτιμά η Citigroup χαρακτηρίζοντας ανησυχητικά σημάδια την έλλειψη σαφήνειας και τη διαφωνία Ε.Ε. και ΔΝΤ για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελάφρυνση του χρέους.

Όπως σχολιάζει η Citi, ενώ η απόφαση των διεθνών δανειστών να στηρίξουν Ελλάδα με επιπλέον δύο χρόνια μπορεί να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη, η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το πώς αυτή η επέκταση θα χρηματοδοτηθεί καθώς επίσης και η βαθιά διαφωνία για το ποιά μορφή της ελάφρυνσης του χρέους θα ληφθεί για να κάνει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, είναι, κατά την άποψή της εξαιρετικά ανησυχητικά σήματα.

Σύμφωνα με τη Citi, η διαφωνία αποτελεί ένδειξη ότι η προθυμία των Ευρωπαίων να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, προσφέροντας ταυτόχρονα ανακούφιση στα δάνεια του επίσημου τομέα, είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ως εκ τούτου, η θέση της Ελλάδας θα παραμείνει μη βιώσιμη ακόμα και μετά τη διετή επέκταση του προγράμματος.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Citi, «εξακολουθούμε λοιπόν να βλέπουμε το σενάριο της Grexit ως το πιο πιθανό (60% πιθανότητα) κατά τη διάρκεια των επόμενων 12-18 μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.