ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στο τέλος του μήνα θα ληφθει η απόφαση για τη δόση» λέει η Eurobank

18:08 - 20 Νοε 2012 | Αναλύσεις
Η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ θα καθυστερήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, αλλά αναμένονται θετικές εξελίξεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Eurobank

Στο εβδομαδιαίο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αναφέρουν πως η εκταμίευση της δόσης προϋποθέτει την ολοκλήρωση της νομοθέτησης / εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς και σχέδιο μιας αξιόπιστης λύσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους χωρίς απομείωση.

 

Αναφερόμενοι στο σημερινό Eurogroup, οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως δεν θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης αλλά αναμένεται να παρουσιαστεί σχέδιο για την εκταμίευση της δόσης το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, σχέδιο χρηματοδότησης της επέκτασης του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2014 καθώς και σχέδιο μιας αξιόπιστης λύσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (χρέος<120% ΑΕΠ το 2020).

 

ΔΕΗ (ΚΟ)">Η Eurobank αναμένει επίσης ότι τις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τις προαπαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να διευθετήσει τις εκκρεμότητες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, του σχεδίου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, του πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, του σχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ καθώς και τις ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων.

 

Στο εβδομαδιαίο δελτίο της η τράπεζα προειδοποιεί ακόμη ότι η μείωση του ΑΕΠ κατά 7,2% το τρίτο τρίμηνο του 2012 θέτει σε κίνδυνο την πρόβλεψη του Προϋπολογισμού του 2013 για ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ -6,5% το 2012 σε ετήσια βάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.