ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Τα 4 θέματα των αγορών και τα κορυφαία trades για το 2013

01:34 - 27 Νοε 2012 | Αναλύσεις
JP Morgan: Τα 4 θέματα των αγορών και τα κορυφαία trades για το 2013
Πλησιάζοντας το τέλος του έτους, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί συνολικά το 2012, αναρωτιέται η JP Morgan σε νέα έκθεσή της; Όπως απαντά, ήταν ένας χρόνος «μόχθου και κόπου», ειδικά για τους επενδυτές της αγοράς νομισμάτων. Αυτό, σύμφωνα με την JP Morgan, οφείλεται στα εξής:

1. Στις κρίσεις και τα σοκ σε κάθε περιοχή του κόσμου
2. Στις  εκπλήξεις της πολιτικής από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου
3. Στη μικρή διακύμανση του εμπορικά σταθμισμένου δολαρίου,  και
4. Στις  κάτω του μέσου όρου αποδόσεις για τους fund managers της αγοράς νομισμάτων και των διεθνών μακροοικονομικών.
Για το 2013 στην αγορά συναλλάγματος, η JPM αναμένει κυρίως λιγότερο άγχος, λιγότερη αξία, και δυσκολότερες αποδόσεις. Για να χαρακτηρίσει η τράπεζα, την επόμενη χρονιά με μεγαλύτερη ακρίβεια, περιγράφει τα τέσσερα παγκόσμια θέματα για το 2013, συνοδευόμενα από 4 κορυφαία trades, στους τους πελάτες της:
Θέμα # 1: Παγκόσμιoς στασιμοπληθωρισμός και άφθονη ρευστότητα. Το 2013 υπόσχεται να είναι ένα ακόμη έτος μικρών διακυμάνσεων για πολλά νομίσματα, όπως επισημαίνει η τράπεζα, και το κατάλληλο trade για την αντιμετώπιση, επενδυτικά, αυτού του θέματος, είναι long θέσεις  σε δολάριο Αυστραλίας, ρούβλι και λίρα Τουρκίας, έναντι του αμερικάνικου δολαρίου.
Θέμα # 2: Λιγότερο στρες στο ευρώ, περισσότερα ευρωπαϊκά θεμελιώδη. Μία από τις συνέπειες της μετάβασης από οξεία σε πιο ήρεμη κρίση του ευρώ, είναι ότι οι επενδυτές θα αξιολογούν τα νομίσματα λιγότερο σε σχέση με τον πιστωτικό κίνδυνο και περισσότερο σε σχέση με την ιδιότυπη οικονομική και πολιτική αξία τους. Το κατάλληλο trade σε αυτήν την περιίπτωση είναι long θέσεις σε νορβηγική κορώνα/κορώνα Σουηδίας και νορβηγική κορώνα/στερλίνα
Θέμα # 3: Συναλλαγματικοί πόλεμοι - εκεχειρίες και νέα μέτωπα. Η αντιπάθεια των υγιών χωρών προς την εκτίμηση της αγοράς συναλλάγματος, θα είναι επίσης ένα καθοριστικό θέμα το 2013, όπως επισημαίνει η JP Morgan και προτείνει στους πελάτες της  long  θέσεις  σε αμερικάνικο δολάριο/γιέν Γουόν Νότιας Κορέας/γιέν και ελβετικό φράγκο/γιέν και bearish θέσεις στο ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου.
Θέμα # 4: Αποτίμηση. Το θέμα των αποτιμήσεων αποτελεί επακόλουθο του θέματος 3  και στο πλαίσιο των ευρύτερων μακρο-οικονομικών και πολιτικών θεμάτων που αφορούν τους συναλλαγματικούς πολέμους. Το καταλληλο trade είναι long θέσεις σε νορβηγική κορώνα/γιέν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.