ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Το συμπέρασμα του Eurogroup είναιότι παραμένουμε στο ευρώ

18:07 - 27 Νοε 2012 | Αναλύσεις
Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των €43.7 δισ. και τη βιωσιμότητα του χρέους εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και παρέχει τον απαραίτητο χρόνο για την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζει το τμήμα μελετών της Eurobank.

 

Οι αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup σχετικά με την έγκριση της (τμηματικής) εκταμίευσης της δόσης των €43.7 δισ. και της εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το 2020 μειώνουν την τριετή αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κοινή νομισματική ένωση. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επανεκκίνηση της παραγωγικής μηχανής της ελληνικής οικονομίας.

Η θετική αποτίμηση των αποτελεσμάτων του χθεσινού Eurogroup προεξοφλείται ήδη στα περιθώρια επιτοκίου του 10-ετους ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου έναντι του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου. Τα συγκεκριμένα περιθώρια έφτασαν στις 1509,3 μβ στις 26/11/2012 από το χαμηλό των 1485,2 μβ στις 19/10/2012. Η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα φαίνεται ότι συνέβαλλε και στη μείωση των περιθωρίων των πορτογαλικών και των ισπανικών ομολόγων. Η πτωτική πορεία των ισπανικών τίτλων ενισχύθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλονία που ήταν καλύτερο του αναμενόμενου και την επιτυχή δημοπρασία ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.