ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: «Πρωτοχρονιά» με μια ημέρα καθυστέρηση στην αγορά συναλλάγματος

15:12 - 02 Ιαν 2013 | Αναλύσεις
Οι εορτασμοί για το νέο έτος άργησαν μια ημέρα στην αγορά του forex.

Όλα τα νομίσματα που συνδέονται με το ρίσκο ενισχύθηκαν έναντι των «ασφαλών καταφυγίων», ενώ και τα υπόλοιπα assets ρίσκου κινούνται ανοδικά μετά την επίτευξη συμφωνίας για το fiscal cliff στις ΗΠΑ. Το ευρώ διαπραγματεύτηκε περίπου κατά 100 pips υψηλότερα σε σχέση με το δολάριο πριν διαγράψει μέρος των κερδών του.
Οι δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών διαπραγματεύονται με κέρδη περί του 2%. Ο FTSE σκαρφάλωσε πάνω από τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011, ενώ οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει άνω των 10 μονάδων βάσης και οι αντίστοιχες των βρετανικών και γερμανικών ομολόγων ενισχύθηκαν κατά 11 μονάδες βάσης.
Την ίδια στιγμή, θετικές είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση, αναμένοντας ανάκαμψη της οικονομίας στο τέλος του 2013 και στις αρχές του 2014. Ο Μόντι ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία προκηρύσσοντας εκλογές μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2013. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη.
Στη Γαλλία, η κυβέρνηση διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 0,8% το 2013. Στις οικονομικές ανακοινώσεις, ο δείκτης μεταποίησης PMI στην Ευρωζώνη υποχώρησε κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση. Στη Βρετανία ο αντίστοιχος δείκτης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις δείχνοντας επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 2,9% το Δεκέμβρη, ενώ στη Γερμανία ο πληθωρισμός θα ανακοινωθεί στις 3 μ.μ. και αναμένεται στο 1,9%.
Η ισοτιμία EUR/USD την τελευταία ώρα διαπραγματεύεται γύρω από το 1,3250. Η αντίσταση παραμένει στα υψηλά 9 μηνών στο 1,3309 και η ισοτιμία μπορεί να βρει στήριξη στην πρώην αντίσταση στο 1,3158.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.