ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βullish για τις μετοχές η Societe Generale

17:59 - 16 Ιαν 2013 | Αναλύσεις
Η αισιόδοξη διάθεση των διεθνών οίκων για τις προοτπικές των μετοχών της Ευρώπης και ειδικά της ζώνης του ευρώ, συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας το τεράστιο discount που έχουν αυτή τη στιγμή έναντι των μετοχών των ΗΠΑ. Η Societe Generale συνιστά στους επενδυτές να μην… κουνηθούν από την τρέχουσα διόρθωση της αγοράς και να διακρατήσουν τις μετοχές της ζώνης του ευρώ, κυρίως αυτές του χρηματοοοικονομικού κλαδου, λόγω των προσδοκιών πως η διαφορά αποτίμησης έναντι των μετοχών των ΗΠΑ θα κλείσει.

 

Τα assets του χρηματοοικονομικού τομέα, τόσο σε ότι αφορά τις μετοχές όσο και τα ομόλογα, υπήρξαν ιδιαίτερα «ευαίσθητα» στις αναταραχές και την αβεβαιότητα της περιοχής του ευρώ. Όμως, όπως επισημαίνει, η τρέχουσα άνοδος της διάθεσης ανάληψης κινδύνου είναι θετική για τις τράπεζες, καθώς τα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης είναι μεταξύ των κύριων ωφελημένων αυτής της εξέλιξης.

Η τρέχουσα κατανομή των θέσεων των στρατηγικών αναλυτών της SocGen στις μετοχές της Ευρώπης εκτός Βρετανίας, είναι στο ανώτερο επίπεδο που έχει βρεθεί ποτέ, 15%,, έναντι ουδέτερης στάσης όσον αφορά τη Βρετανία και underweight στάσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη, τα assets της ευρωζώνης εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με σημαντικό discount σε σχέση με εκείνα των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει ο οίκος. Με βάση την τιμή προς λογιστική αξία, οι μετοχές της ζώνης του ευρώ διαπραγματεύονται με 47% discount σε σχέση με αμερικανικές μετοχές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της SocGen, o δείκτης Eurostoxx 50 θα πρέπει να διαπραγματεύεται στις 3.300 περίπου μονάδες (δηλαδή συν 25% άνοδος από τα σημερινά επίπεδα ) για την εξομάλυνση της σχετικής αποτίμησης.

Ο Albert Edwards, ο διάσημος bearish στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, γύρισε μάλιστα την στάση του σε πιο αισιόδοξη και συστήνει αγορές ευρωπαϊκών μετοχών με ορίζοντα 10 ετών.

Όπως σημειώνει, αισθάνεται σχετικά πιο bullish, αφού κοιτώντας κανείς τις αποτιμήσεις των μετοχών στην Ευρώπη, εύκολα διακρίνει ότι είναι εξαιρετικά φθηνές. Αν και στην περιοχή συνεχίζει να επικρατεί ένα μικρό… χάος, όωπς λέει χαρακτηριστικά, λόγω της κρίσης χρέους που συνεχίζεται, ωστόσο αν κανείς ψάχνει να επενδύσει για 10 χρόνια, θα πρέπει αναμφίβολα να αγοράσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.