ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale και Deutsche Bank, βλέπουν συνέχεια εισροών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

01:05 - 24 Ιαν 2013 | Αναλύσεις
Societe Generale και Deutsche Bank, βλέπουν συνέχεια εισροών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Το κύμα εισροών προς τα ευρωπαϊκά assets και μακριά από τις θέσεις σε μετρητά, ομόλογα χαμηλού ρίσκου και σε αμερικάνικες μετοχές συνεχίζεται, δίνοντας όλο και περισσότερους λόγους για συνέχιση των καλών αποδόσεων και επιδόσεων των ευρωπαϊκών μετοχών, οι οποίες βρίσκονται συτές τις ημέρες σε μία (όπως εκιτιμάται πολυ καλή) σεζόν ανακοινώσεων αποτελεσμάτων κερδοφορίας.
H Societe Generale αναμένει τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, ειδικά στην Ευρώπη, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ισχυρές εισροές καθώς οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές περιορίζουν σημαντικά τους μακροοικονομικούς κινδύνους και οδηγούν τους επενδυτές προς τα assets υψηλού ρίσκου και ειδικά αυτά της Ευρώπης.
 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσέλκυσαν καθαρές εισροές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 καθώς και μέχρι στιγμής φέτος, βάζοντας τέλος στο κύμα συνεχών εκροών που ξεκίνησε το 2007, καθώς οι κίνδυνοι διάλυσης της ζώνης του ευρώ και της παγκόσμιας ύφεσης, υποχωρούν, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην τολμηρή δράση των κεντρικών τραπεζών σε όλη την υδρόγειο. Οι στρατηγικοί αναλυτές  της Societe Generale υπογραμμίζουν πως συνήθως οι ροές κεφαλαίων υστερούν χρονικά ενός ράλι στις τιμές των μετοχών, το οποίο και ξεκίνησε το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω εισροές, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές μπαίνουν στις χρηματιστηριακές αγορές.


Από μια παγκόσμια προοπτική, οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύτων καθαρών  εισροών των ΗΠΑ και της μεταβλητότητας της αγοράς, όπως μετράται από τον δείκτη μεταβλητότητας CBOE, που μετρά της παγκόσμια ανησυχίας των επενδυτών και χρησιμοποιεί τις τιμές των δικαιωμάτων προαιρέσεως επί τον αμερικάνικο δείκτη S&P 500.
Όπως τονίζεται, ο χαμηλότερος  κίνδυνος στην αγορά τείνει να υποστηρίζει τις εισροές σε μετοχές .Οι τελευταίες εισροές σε μετοχές ήταν αρκετά ισχυρές και φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την θέση. Η συνέχιση της χαμηλής μεταβλητότητας  θα εξασφαλισθεί με άφθονη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (συνδυασμένες προσπάθειες στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και αναδυόμενες αγορές) και πολύ χαμηλότερο συστημικό κίνδυνο στην Ευρώπη.

 

Deutche Bank

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Deutche Bank, τα  αποτελέσματα της κερδοφορίας  τέταρτου τρίμηνου από τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης θα είναι πολύ καλύτερα από αυτά του τρίτου τριμήνου, με φόντο τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας και την μείωση του των αριθμού των προειδοποιήσεων για την κερδοφορία από τις εισηγμένες.Mε την σεζόν αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ’ τριμήνου του 2012 ουσιαστικά να έχει ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα, οι δείκτες της Deutsche Bank δείχνουν ότι η αναλογία των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων θα κινηθεί τουλάχιστον στα ίδια – αν όχι σε υψηλότερα - πλαίσια με το 3ο τρίμηνο, όταν το 55% των εταιρειών ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επισημαλίνουν οι αναλυτές της DB. Μέχρι στιγμής, μόλις το 2% των ευρωπαϊικών εταιρειών έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με το 86% αυτών να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.