ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Απομακρύνεται ο κίνδυνος για το «ΑΑΑ» των ΗΠΑ

16:11 - 28 Ιαν 2013 | Αναλύσεις
«Ξεθωριάζει» ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Fitch Ratings, λόγω της προσωρινής άρσης του ορίου για το χρέος.

Η κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, θα επιβεβαιωθεί μόνο αν υπάρξει μια αξιόπιστη λύση, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Αν δεν υπάρξει μια τέτοια λύση, θα επέλθει η υποβάθμιση, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποιούσε στις 15 Ιανουαρίου, η ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση επί τα χείρω της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ.


Ο οίκος δίνει έως τώρα ανώτατη βαθμολογία «ΑΑΑ», αλλά χτυπάει «καμπανάκι» εφόσον δεν βρεθεί συμφωνία στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του χρέους της χώρας.


"Μια αποτυχία να αυξηθεί το όριο του χρέους εγκαίρως θα επιφέρει μια επίσημη εξέταση της αξιολόγησης των ΗΠΑ", προειδοποίησε ο Fitch , υπογραμμίζοντας πάντως πως είναι "εξαιρετικά μικρή" η πιθανότητα να σταματήσει η χώρα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 28 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.