ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά μηνύματα για την πορεία της γερμανικής οικονομίας από την Bundesbank

14:39 - 21 Μαϊ 2013 | Αναλύσεις
«Η πορεία των εξαγωγών θα φέρει ανάπτυξη για τη οικονομία το β' τρίμηνο» αναφέρει η Bundesbank.

Όπως σημειώνει η κεντρική τράπεζα, η Γερμανία απέφυγε την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2013, χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Εκτιμά, επίσης, ότι το β’ τρίμηνο θα παρατηρηθεί περαιτέρω ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας, η οποία δεν θα οφείλεται μόνο στην αύξηση της δραστηριότητας στον κατασκευαστικό τομέα.

«Η αξιοσημείωτη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών μετά από μία ασθενή εκκίνηση το 2013 επιτρέπει την αισιοδοξία ότι με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις σε εξοπλισμό οι κινητήριες δυνάμεις της ζήτησης  θα ενισχυθούν», αναφέρει η έκθεση.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, χάρη στην ισχυρή ζήτηση από τα κράτη της Ευρωζώνης. Ωστόσο, η Bundesbank αναφέρει ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι, λόγω της ασθενούς οικονομικής κατάστασης σε μεγάλα τμήματα της Ευρωζώνης και των προβλημάτων που προκύπτουν από την κρίση χρέους.

Η Γαλλία διολίσθησε σε ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του έτους και λόγω των ασθενών οικονομικών προοπτικών δόθηκε στη χώρα προθεσμία δύο επιπλέον ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Η Bundesbank προειδοποίησε ότι η πολύ μεγάλη ελαστικότητα στην εφαρμογή των κανόνων για τη μείωση του ελλείμματος μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.