ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αγοράστε στην βουτιά της αγοράς»

00:02 - 18 Ιουν 2013 | Αναλύσεις
«Αγοράστε στην βουτιά της αγοράς»
Οι ροές στις ευρωπαϊκές μετοχές από τα αμερικάνικα funds άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή μακριά από τις αγορές με περιορισμένη ρευστότητα όπως τα ομόλογα υψηλής απόδοσης και τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, προς τις ευρωπαϊκές μετοχές .

Σύμφωνα με το καλάθι 92 funds των ΗΠΑ που επενδύουν σε ευρωπαϊκές μετοχές, και που παρακολουθεί η Lipper, oι εισροές άγγιξαν τα 1,17 δισ. δολάρια, οι μεγαλύτερες εισροές που έχουν καταγραφεί ποτέ, από το 1992 που ξεκίνησε η Lipper να παρακολουθεί τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Από την πλευρά της η Citi σε νέα της έκθεση συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν την βουτιά της αγοράς καθώς βλέπει περαιτέρω άνοδο μετοχών.

Το παγκόσμιο ράλι μετοχών έχει και άλλο περιθώριο να τρέξει, καθώς η καλή μακροοικονομική εικόνα, οι φτηνές αποτιμήσεις και η βελτίωση της όρεξης για ρίσκο θα τροφοδοτήσουν την περαιτέρω άνοδο στις αγορές μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi.

Ευκαιρία βλέπει η Citi στην ανησυχία των επενδυτών για τη Fed

Όπως επισημαίνουν, ενώ η ανησυχία ότι η Fed μπορεί να αρχίσει να επιβραδύνει τα νομισματικά μέτρα τόνωσης, σε κάποιο σημείο κατά το τρέχον έτος, έχει προκαλέσει υποχώρηση 6,4% στις ευρωπαϊκές μετοχές, η Citi βλέπει την τελευταία υποχώρηση ως αγοραστική ευκαιρία, προκειμένου να αποκτήσουν έκθεση οι επενδυτές σε μια κατηγορία assets η οποία εξακολουθεί να έχει ελκυστικές αποδόσεις.

Η κατάρρευση των αποδόσεων των εταιρικών ομολόγων καθιστά πλέον πολύ δύσκολο για τους επενδυτές να απολαύσουν μια λογική απόδοση χωρίς μόχλευση ή χωρίς μετοχές, όπως υπογραμμίζουν: «Βλέπουμε σημαντική αύξηση της ζήτησης για μετοχές από τους διαχειριστές κεφαλαίων τους επόμενους 12-18 μήνες. Αυτό υποστηρίζει την θέση της Citi για περαιτέρω re-rating των μετοχών κι έτσι αναμένεται άνοδος της τάξης του 20% μέχρι το τέλος του 2014», προσθέτουν.

stock charting580

Η Citi πιστεύει ότι οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές που έχουν έκθεση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ, θα ακολουθήσουν τις αμυντικές μετοχές ανάπτυξης στον δρόμο της υπεραπόδοσης, ενώ γυρίζει underweight στους κλάδους με πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση. Επίσης, τηρεί overweight στάση στον κλάδο των πρώτων υλών και μειώνει σε underweight τον κλάδο της βιομηχανίας.

UBS: Μετάβαση σε ένα πιο «φυσιολογικό» σκηνικό της οικονομικής ανάπτυξης

Και οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS σημειώνουν ότι παραμένουν bullish στις μετοχές, παρά την υποχώρηση κατά τον τελευταίο μήνα και την επιδείνωση του κλίματος λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

Οι αναλυτές της UBS Nick Nelson και Jerry McGuire επισημαίνουν ότι η υποχώρηση των μετοχών αντανακλά τη σταδιακή μετάβαση σε ένα πιο «φυσιολογικό» σκηνικό της οικονομικής ανάπτυξης και υψηλότερων επιτοκίων, μετά από τεράστιες ενέσεις ρευστότητας και περικοπές επιτοκίων για την βοήθεια της ανάκαμψης της οικονομίας.

stock600 190313

«Παραμένουμε bullish στις παγκόσμιες μετοχές και βλέπουμε την πρόσφατη υποχώρηση ως μέρος της ασταθής μετάβασης από την ακραία νομισματική πολιτική και την ακραία διαχείριση κρίσεων, προς έναν πιο «φυσιολογικό» κόσμο αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης και υψηλότερων επιτοκίων», όπως τονίζουν.

Η UBS υποστηρίζει τον χρηματοοικονομικό και τον τεχνολογικό κλάδο για υπεραπόδοση, και προσθέτει ότι κλάδοι, όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, οι οποίοι τείνουν να έχουν χαμηλή μεταβλητότητα και θεωρούνται ως ασφαλή καταφύγια σε περιόδους στρες στην αγορά, θα υποαποδόσουν.

Ε.Κ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 18 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.