ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη μεγαλύτερη μείωση 19 μηνών σημειώνει ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών

18:49 - 20 Ιουν 2013 | Αναλύσεις
Η ανακοίνωση της FED έριξε τον δείκτη κατά 3%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI (MXWO) σημείωσε σήμερα μείωση 3%, που είναι η μεγαλύτερη στους τελευταίους 19 μήνες, μετά την ανακοίνωση από την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι μπορεί να μειώσει τη νομισματική στήριξη στην αμερικανική οικονομία και την επιδείνωση της κρίσης ρευστότητας στην κινεζική αγορά χρήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο δείκτης μετοχών των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων Standard & Poor's 500 υποχωρεί κατά 1,6%, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,38%, αφού προηγουμένως είχε φθάσει στο 2,47%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011.

Ο Πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων, οι οποίες πυροδότησαν την άνοδο στα χρηματιστήρια σε παγκόσμιο επίπεδο, και να σταματήσει το σχετικό πρόγραμμα το 2014, εφόσον εκλείψουν οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού της τομέα μειώθηκε με ταχύτερο ρυθμό και ότι το επιτόκιο αναφοράς της αγοράς χρήματός της έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.