ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Υποβάθμισε σε neutral τη σύσταση των ελληνικών ομολόγων

15:12 - 09 Ιουλ 2013 | Αναλύσεις
Morgan Stanley: Υποβάθμισε σε neutral τη σύσταση των ελληνικών ομολόγων
Η Morgan Stanley έριξε τη σύσταση των ελληνικών ομολόγων σε neutral από buy που ήταν προηγουμένως, αναφέροντας ότι το κλίμα για την ελληνική οικονομία παραμένει ρευστό και μεταβλητό, παρά την έγκριση της δόσης από το Eurogroup τη Δευτέρα.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί μια ελκυστική πιθανή αξία σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», σημειώνει ο επενδυτικός οίκος. Όμως, προκειμένου να υπερ-αποδώσουν τα ελληνικά ομόλογα έναντι των υπόλοιπων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, απαιτείται η αποκατάσταση του momentum, την οποία ο οίκος περιμένει να δει μέσω μιας βελτίωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, πιθανής αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης και ενδεχομένως την εμφάνιση πιθανών εστιών ζήτησης για τους ελληνικούς τίτλους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Morgan Stanley υποβαθμίζει τη δίκαιη τιμή για τα ελληνικά ομόλογα στο 47,5% από 52,5% και σημειώνει ότι και το warrant του ΑΕΠ μοιάζει ακριβό.

 

flags bw 020.jpg.1000x297x1

 

Ο οίκος αναλύει τα δύο πιθανότερα σενάρια για την Ελλάδα ως εξής:

 

1) Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους: Εάν η Ελλάδα επιτύχει την ισχυρή εφαρμογή του προγράμματος ή έστω να αποφύγει τις μεγάλες αποκλίσεις, αυτό  θα μπορούσε να φέρει πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους από τους πιστωτές, με την αναλογία χρέους/ΑΕΠ να πέφτει στο 120%. Σε αυτό το σενάριο, η δίκαιη τιμή για τα ελληνικά ομόλογα (strip) εντοπίζεται στο 47,5%.

 

2) Με αναδιάρθρωση χρέους: Στην περίπτωση σημαντικών αποκλίσεων από το πρόγραμμα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω παραδοσιακών εργαλείων πολιτικής, ίσως είναι αναγκαία η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, η οποία μπορεί να γίνει με τρεις πιθανούς τρόπους:

α. Με κούρεμα των δανείων του επίσημου τομέα κατά 53,5%, χωρίς νέο κούρεμα στα ομόλογα των ιδιωτών – PSI (πιθανότητες 70%). Το σενάριο αυτό ρίχνει το χρέος στο 129% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2013 και δίνει δίκαιη τιμή για τα ελληνικά ομόλογα στο 51,25%.
β. Με κούρεμα των δανείων του επίσημου τομέα κατά 53,5% και κούρεμα στα ιδιωτικά ομόλογα, ώστε το χρέος να πέσει στο 90% του ΑΕΠ (πιθανότητες 20%). Η απώλεια κεφαλαίου για τους ιδιώτες ομολογιούχους υπολογίζεται στο 42%. Σε αυτό το σενάριο, η δίκαιη τιμή των ομολόγων διαμορφώνεται στο 37,2%.
γ. Με ισόποση επιβάρυνση επίσημου και ιδιωτικού τομέα ώστε το χρέος να πέσει στο 90% (πιθανότητες 10%). Αυτό είναι το πιο σκληρό σενάριο για τους ιδιώτες ομολογιούχους, οδηγώντας σε απώλειες κεφαλαίου 60%. Η δίκαιη τιμή σε αυτή την περίπτωση διαμορφώνεται στο 25,25%.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.