ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan και Citi ψηφίζουν μετοχές

00:01 - 25 Ιουλ 2013 | Αναλύσεις
JPMorgan και Citi ψηφίζουν μετοχές
Προτιμούν τις επιχειρήσεις της Ευρώπης έναντι των αναδυόμενων αγορών.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αυξήσουν τις θέσεις τους στις μετοχές, μετά την υποχώρηση στις χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά προσθέτουν ότι στην Ευρώπη θα πρέπει να επικεντρωθούν στις μετοχές των εταιρειών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην εγχώρια ευρωπαϊκή οικονομία από ό,τι στις αναδυόμενες αγορές.

«Επαναλαμβάνουμε την άποψή μας ότι μετά την διόρθωση του Μαΐου-Ιουνίου, οι επενδυτές θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους σε μετοχές. Μεταξύ άλλων παραγόντων, υπάρχει σαφής αντιστροφή των ροών. Οι εκροές από την αγορά σταθερού εισοδήματος είναι σημαντικές, με την αγορά μετοχών αν είναι ο μεγάλος κερδισμένος», γράφουν σε νέα έκθεση.

Η JPMorgan έκλεισε την underweight θέση της στον κλάδο των ορυχείων πριν περίπου ένα μήνα, με το επιχείρημα ότι αυτό το trade ήταν πλέον «υπερ-συνωστισμένο», καθώς οι μετοχές του κλάδου έχασαν σημαντικό έδαφος λόγω ενδείξεων οικονομικής επιβράδυνσης στην Κίνα.

stocks cap580
Ωστόσο, ο οίκος παραμένει προσεκτικός σχετικά με τις μετοχές του κλάδου των χημικών και των καταναλωτικών αγαθών λόγω της έκθεσής τους σε πιθανή επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και όπως τονίζει, συνεχίζει να προτιμά την Ευρώπη.

Η Citi από την πλευρά της εκτιμά ότι σύντομα η ροή των κεφαλαίων προς τις μετοχές θα επανέλθει σταδιακά στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια, εις βάρος της αγοράς ομολόγων, καθώς οι σταθμισμένες με το ρίσκο αποδόσεις, βελτιώνονται για τις μετοχές.

stock charting580

«Υπάρχουν ενδείξεις που υποστηρίζουν ότι η θέση μας Οι αποδόσεις των βρετανικών και των αμερικάνικων μετοχών είναι τώρα μπροστά από τις αποδόσεις των ομολόγων και συγκεκριμένα του ενός, των 2, των 3, των 5, των 10, των 20 και των 25-ετών. Η μεταβλητότητα των μετοχών έχει μειωθεί από τα υψηλά του 2008-09 υψηλά και οι ενδείξεις γύρω από τις αποδόσεις των ομολόγων δείχνουν προς στασιμότητα ή πτώση» τονίζει η Citi. Παραμένουμε bullish και θα αγοράσουμε σε οποιαδήποτε βουτιά της αγοράς, καταλήγει.

stock600 190313

Η Citi είναι overweight στις τράπεζες, στις πρώτες ύλες, τα τρόφιμα και τα ποτά, την υγειονομική περίθαλψη και τα ταξίδια και την αναψυχή. Έχει underweight θέση σε κλάδους όπως τα χημικά, τις κατασκευές και το λιανικό εμπόριο.

 

Ε.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:25 - 25 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.