ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: «Αιματοκύλισμα» στα χρηματιστήρια του Κόλπου εξαιτίας της γεωπολιτικής αστάθειας

10:39 - 28 Αυγ 2013 | Αναλύσεις
Το κλίμα στις αγορές είναι άκρως αρνητικό καθώς οι προετοιμασίες για μια επίθεση στη Συρία δείχνουν να έχουν ολοκληρωθεί. Οι επενδυτές αντιδρούν όπως επιτάσσει αυτή η κατάσταση: με αγορές εμπορευμάτων και δολαρίου και με πωλήσεις μετοχών.

Έτσι, μετά το χθεσινό κλείσιμο της Αμερικής και με τις απώλειες για το Dow Jones να είναι στο 1,14% και για το Nasdaq στο 2,16%, σειρά πήραν τα ασιατικά χρηματιστήρια αλλά και τα χρηματιστήρια του Κόλπου. Ο Nikkei κατέγραψε απώλειες 1,42% ενώ απώλειες 7,0% κατέγραψε το χρηματιστηρίου του Ντουμπάι και 6,0% το χρηματιστήριο του Κουβέιτ.

Από την άλλη, πολύ σημαντικά κέρδη είχαμε για τα εμπορεύματα στο σύνολό τους. Ο χρυσός προσπάθησε να προσεγγίσει τα $1430, το ασήμι έφθασε στα $25,00 και το πετρέλαιο πέρασε πάνω και από τα $112,00.
Οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς οι επενδυτές θα κληθούν να αποτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης στη Συρία αλλά και το χρόνο που θα μπορούσε να διαρκέσει μια πολεμική εμπλοκή. Και αυτό γιατί μπορεί να υποστηρίζεται ότι ο στόχος είναι μια πολύ σύντομη επίθεση, αλλά θεωρώ ότι κανένας δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σε περίπτωση κάποιας ατυχούς πρόβλεψης.
Όσον αφορά το οικονομικό ημερολόγιο, η μοναδική οικονομική ανακοίνωση που αξίζει της προσοχής των επενδυτών είναι οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών για την αμερικανική οικονομία, στις 17:00.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.