ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον στις μεταρρυθμίσεις

18:09 - 28 Αυγ 2013 | Αναλύσεις
Eurobank: Πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον στις μεταρρυθμίσεις
Η δημόσια διαβούλευση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι υπερβολική και τα «φώτα» πρέπει να στραφούν στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνει η Eurobank, στην εβδομαδιαία ανάλυση της.

Όπως τονίζει η τράπεζα,  το ενδιαφέρον του δημοσίου διαλόγου αλλά και της κυβέρνησης «είναι αναγκαίο να στραφεί στην εφαρμογή του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων γιατί αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να βελτιώσει της αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μεσοπρόθεσμα».

 

Οι αναλυτές της Eurobank επισημαίνουν, επίσης, τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας το σχέδιο αναδιοργάνωσης των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ.

 

«Οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με τον νέο κώδικα των δικηγόρων και την αναγνώριση των χρεών του δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ αποτελούν τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την καταβολή της δόσης του €1,0 δισ. στις αρχές Οκτωβρίου 2013».

Τέλος, χαρακτηρίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα του επταμήνου «ενθαρρυντικό» σημειώνοντας όμως ότι απαιτείται σημαντική προσπάθεια για την επίτευξη θετικού πρωτογενούς ισοζυγίου για το σύνολο του 2013.

 

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, σύμφωνα με την έκθεση, εάν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των αυξημένων δαπανών για υγειονομική περίθαλψη, των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.