ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Ετοιμασίες για τον πόλεμο «τριών ημερών» - Τι λένε εξειδικευμένες αναλύσεις;

10:47 - 09 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Οι αγορές κινούνται με μικρές διακυμάνσεις καθώς σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα για τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο Ομπάμα αναμένει την απόφαση του Κογκρέσου σχετικά με μια επίθεση στη Συρία. Για την ώρα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα θολή με τον Ομπάμα να εμφανίζεται αποδυναμωμένος, αλλά οι πιθανότητες μιας επέμβασης έστω και κόντρα σε όλους, είναι αυξημένες.

Οι Αμερικάνοι έχουν ήδη έτοιμο ένα σχέδιο γα επίθεση- αστραπή «τριών ημερών» στη Συρία. Εξειδικευμένες αναλύσεις αναφέρονται στο γεγονός ότι η Συρία δεν είναι ίδια περίπτωση με τη Λιβύη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς εκτός από ισχυρούς συμμάχους, διαθέτει και όπλα άμυνας και επίθεσης, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπίσει οι αμερικανικές δυνάμεις σε προηγούμενες επιδρομές τους στη Μέση Ανατολή.

Το γεωπολιτικό παιχνίδι αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες και αυτό θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις στις αγορές. Για την ώρα, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο πετρέλαιο το οποίο παραμένει σταθερά πάνω από τα 110,00 δολάρια.
Κρίσιμα στοιχεία υπάρχουν και από τις θέσεις των επενδυτών , καθώς υπήρξε αύξηση των τοποθετήσεων στο δολάριο και αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να αγοράζουν «φόβο». Μένει να δούμε πως αυτό θα αποτυπωθεί στις αγορές, καθώς τα commodity currencies παραμένουν βραχυπρόθεσμα ισχυρά.

Φτωχό το οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας, με την απόφαση του Κογκρέσου να είναι το σπουδαιότερο γεγονός της εβδομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.