ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Νέες αγορές από τους επενδυτές καθώς το γεωπολιτικό ρίσκο υποχωρεί

10:03 - 10 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Μια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κέρι ότι επιθυμεί διπλωματική λύση στη Συρία, στάθηκε η αφορμή για μια σημαντική εξέλιξη που απομάκρυνε, για την ώρα, την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Αν και αρχικά οι δηλώσεις Κέρι υποτιμήθηκαν από αμερικανικές πηγές, η Ρωσία τις εκμεταλλεύτηκε και δήλωσε δια στόματος Λαβρόφ, ότι θα αναλάβει να πιέσει τη Συρία, προκειμένου να παραδώσει τα χημικά της όπλα στη διεθνή κοινότητα. Η Συρία ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό και ξεκίνησε μια προσπάθεια διπλωματικής επίλυσης της κρίσης.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το γεωπολιτικό ρίσκο να σημειώσει σημαντική πτώση και οι επενδυτές επέστρεψαν στις τοποθετήσεις τους, στις μετοχές αλλά και σε νομίσματα αυξημένου κινδύνου. Πλέον είναι αρκετά πιθανό ότι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει τους traders για τις επόμενες συνεδριάσεις, θα είναι η επερχόμενη διήμερη συνεδρίαση της Fed, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Θετικές εξελίξεις είχαμε και από τα μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα. Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο κατά 10,4% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για 9,9%. Οι λιανικές πωλήσεις Αυγούστου σε ετήσια βάση, σημείωσαν άνοδο κατά 13,4% έναντι εκτιμήσεων για 13,3%.

Αυτό είναι ένας ακόμα παράγοντας που βοήθησε στη βελτίωση του επενδυτικού συναισθήματος. Για μια ακόμα συνεδρίαση, το οικονομικό ημερολόγιο παραμένει αδιάφορο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.