ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι 5 λόγοι που θα οδηγήσουν το ευρώ στο 1,25 στο τέλος του έτους - BofA Merrill Lynch

08:55 - 12 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Oι 5 λόγοι που θα οδηγήσουν το ευρώ στο 1,25 στο τέλος του έτους - BofA Merrill Lynch
H Bank of America Merrill Lynch ήταν και παραμένει. συνεπής αρκούδα έναντι του ευρώ και ταύρος στο αμερικάνικο δολάριο σε μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη βάση.

Σήμερα, η BofA επαναλαμβάνει την bearish άποψή της για το ευρώ δίνοντας τους πέντε λόγους που θα το οδηγήσουν στο 1,25 έναντι του δολαρίου προς τέλος του έτους.

1. Το χάσμα μεταξύ της ανεργίας στην ευρωζώνη σε σχέση με εκείνη των ΗΠΑ και του ευρώ/ δολαρίου είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει από την εισαγωγή του ευρώ και μάλιστα η τάση του είναι ανοδική.

2. Ο πληθωρισμός του πυρήνα της ευρωζώνης και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αποκλίνουν κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2013.

3. Οι θετικές εκπλήξεις στα οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνη σε σχέση με αυτές στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει πρόσφατα να επιδεινώνεται από εκείνα τα επίπεδα που στήριζαν το ευρώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.

4. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης έχει αρχίσει πρόσφατα να επιδεινώνεται, σπάζοντας τον συσχετισμός τους με το ευρώ.

5. Η αγορά δεν είναι short στο ευρώ πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC, και μπορεί ακόμη και να είναι long, σύμφωνα με την ποσοτική ανάλυση της BofA Merrill Lynch.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:58 - 12 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.