ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutche Bank και Morgan Stanley «ψηφίζουν» ευρωπαϊκές μετοχές

00:03 - 20 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Deutche Bank και Morgan Stanley «ψηφίζουν» ευρωπαϊκές μετοχές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 θα σημειώσει ράλι της τάξης του 10% από σήμερα και μέχρι τα τέλη του 2014, αγγίζοντας της 345 μονάδες, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία και η εταιρική κερδοφορία αρχίζουν σιγά σιγά να ενισχύονται, όπως επισημαίνει σε νέα της έκθεση η Deutsche Bank.

Η Morgan Stanley συστήνει από την πλευρά της, τοποθετήσεις στις αγορές της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Ελβετίας.
Οι θετικότερες εκτιμήσεις της DB για την οικονομία έρχονται μετά και την χθεσινή αναβάθμιση των εκτιμήσεων της UBS για το ΑΕΠ της ευρωζώνης από -0,7% σε -0,4% για το 2013 και από 0,8% σε 1,1% για το 2014.

Όπως επισήμανε η UBS, τα πολύ γερά οικονομικά δεδομένα του δευτέρου τριμήνου και η αύξηση των βασικών δεικτών της οικονομίας, αποτελούν καλό οιωνό για τα επόμενα τρίμηνα.

Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα είναι βιώσιμη, παρά τον ρυθμό που ακολουθεί προς το παρόν και παρά τον κίνδυνο πιθανών εμποδίων στον δρόμο της, κατέληξε η τράπεζα.

Σε υψηλό 5ετίας η ευρωπαϊκή αγορά 

Επιστρέφοντας στην ευρωπαϊκή αγορά, το επίπεδο των 345 μονάδων για τον πανευρωπαϊκό δείκτη που δίνει η Deutsche Bank ως στόχο, αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτήν την εβδομάδα ο STOXX 600 χτύπησε νέο υψηλό έτους ενώ τα κέρδη του από τις αρχές του 2013 ξεπερνούν το 12%.

Όπως σημειώνει η τράπεζα, οι δείκτες PMI δείχνουν πως η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να κερδίζει ξανά έδαφος. Αυτό σημαίνει πως οι μειώσεις στις εκτιμήσεις της κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών, πλησιάζουν στο τέλος τους. Κοιτώντας στο μέλλον, με βάση τις προοπτικές που δίνει η Deutsche Bank για την ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ (με το οποίο η ευρωπαϊκή κερδοφορία είναι στενά συνδεδεμένη), τα κέρδη των εταιρειών μπορεί να αυξηθούν κατά 10% το 2014 μετά τα χαμηλά μονοψήφια ποσοστά που αναμένονται για το 2013.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η τράπεζα εκτιμά ο ο STOXX 600 εύκολα θα αγγίξει τις 345 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2014.

stocks bullish950

Θετικές εκτιμήσεις από την Morgan Stanley

Θετικές είναι και οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για την ευρωπαϊκή αγορά, αφού σε νέο της note σημειώνει πως οι επενδυτές πρέπει τώρα να τοποθετηθούν κατάλληλα έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Όπως σημειώνει, το γερμανικό και το ισπανικό χρηματιστήριο είναι στην καλύτερη θέση για να επωφεληθούν από την βελτίωση αυτή της οικονομίας, ενώ και τα χρηματιστήρια της Ιρλανδίας και της Ελβετίας παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες.
Σε ότι αφορά την γαλλική αγορά, αν και έχει την μεγαλύτερη έκθεση στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, δεν αναμένεται να υπεραποδόσει σε περίπτωση οικονομικής ανάκαμψης, καθώς η πλειοψηφία του γαλλικού δείκτη CAC 40, αποτελείται από αμυντικές μετοχές, καταλήγει η Morgan Stanley.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:53 - 20 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.