ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Πανίσχυρη η Μέρκελ – Αγορές στο ευρώ

10:13 - 23 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Οι γερμανικές εκλογές έχουν ολοκληρωθεί και η Άνγκελα Μέρκελ κερδίζει το 41.5% των Γερμανών ψηφοφόρων, ποσοστό που το CDU είχε να σημειώσει από το 1990.

Τα πράγματα όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας άρθρο δεν είναι και τόσο απλά, γιατί η πολυπόθητη αυτοδυναμία δεν επετεύχθη (χρειαζόταν ακόμη 5 θέσεις), από την στιγμή που το κόμμα FDP δεν κατόρθωσε να μπει στη Βουλή. Όλα τώρα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις με τους σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κερδίζουν τα μέγιστα, από την συμφωνία για την «Ευρεία Συνεργασία». Ας δούμε όμως και το άνοιγμα των συνεδριάσεων από την Ασία:

Η άνοδος του Κινεζικού PMI στο 51.2 έναντι 50.1 του Αυγούστου, δίνει εξαιρετικά σημάδια για την κολοσσιαία οικονομία που συνεχίζει να τρέχει με τρομερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ο Nikkei έκλεισε στο -0.16% χάνοντας 23.76 μονάδες, ενισχύοντας το JPY.
Η εβδομάδα ξεκινά και με εξαιρετικά σημαντικές ανακοινώσεις για το EUR, καθώς στις 10:30 έχουμε τους δείκτες PMI της Γερμανίας, και στις 11:00 της Ευρώπης. Οι μοναδικές ανακοινώσεις σημασίας από πλευράς ΗΠΑ είναι το PMI των ΗΠΑ, που ανακοινώνεται στις 15:58.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.