ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Συνεχίζονται οι κατοχυρώσεις κερδών από τους επενδυτές

10:07 - 25 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Οι επενδυτές εξακολουθούν να τοποθετούνται στο δολάριο σε μια κίνηση που κατά πάσα πιθανότητα είναι βραχυπρόθεσμης δυναμικής, μετά από τις πολύ μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Άλλωστε τα στοιχεία από την αγορά παραγώγων, έδειξαν σημαντική μείωση των τοποθετήσεων στο αμερικανικό νόμισμα, αν και παρόλα αυτά οι εισροές παραμένουν σε θετικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης η RBA δημοσίευσε την έκθεσή της για τις οικονομικές συνθήκες της αυστραλιανής οικονομίας. Η RBA εκτιμά ότι η αγορά κατοικίας έχει ευνοηθεί από τα χαμηλά επιτόκια και πολλά νοικοκυριά έχουν αισθανθεί το πλεονέκτημα αυτό. Ενδιαφέρον υπάρχει και από μεγάλα property funds.

Όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα, η RBA τόνισε ότι παραμένει ιδιαίτερα ισχυρό, κερδοφόρο και με πολύ καλή κεφαλαιακή διάρθρωση. Παρόλα αυτά, τόσο το δολάριο Αυστραλίας (AUD) όσο και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας (NZD), συνέχισαν να δέχονται πιέσεις.

Στις αγορές, ο χρυσός δείχνει ότι επιχειρεί να αντιδράσει προς υψηλότερα επίπεδα, ενώ οι δείκτες παραμένουν υπό κλοιό περιορισμένων πιέσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.