ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse : Πώς να παίξετε επενδυτικά το «λουκέτο» της αμερικάνικης κυβέρνησης

10:07 - 30 Σεπ 2013 | Αναλύσεις
Credit Suisse : Πώς να παίξετε επενδυτικά το «λουκέτο» της αμερικάνικης κυβέρνησης
Αγοράστε το ευρώ έναντι του δολαρίου, συμβουλεύει η Credit Suisse τους επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν κατάλληλα για το ενδεχόμενο «κλεισίματος» της αμερικάνικης κυβέρνησης.

 Όπως επισημαίνει, το ευρώ αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό μέσο αντιστάθμισης του κινδύνου της της πτώσης της εμπενδυτικής εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό περιβάλλον στις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με την Credit Suisse, στόχος για το ευρώ / δολάριο είναι αρχικά το 1,40 και στη συνέχεια το 1,4250, σε περίπτωση που υπάρξει «λουκέτο» στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

 

Ο διεθνής οίκος παράλληλα, παρουσιάζει τα τρία σενάρια για το ανώτατο χρέος και την επίδρασή τους στην αγορά συναλλάγματος, τις μετοχές και τα ομόλογα.

 

usa net

 

Στο πρώτο σενάριο, υπάρχει επίτευξη λύσης στο ζήτημα του ορίου του ανώτατου χρέου , ωστόσο η αβεβαιότητα γύρω από τις συνεχιζόμενες διαφωνίες για τον προϋπολογισμό, προσθέτει στο ήδη αδύναμο momentum της ανάπτυξης, και περιορίζει την πιθανότητα για αλλαγή της πολιτικής της Fed, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, για το βραχυοπρόθεσμο διάστημα.

 

Σε αυτό το σενάριο, ακολουθεί «ανακούφιση» στις αγορές, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων οδηγούνται σε πτώση. Το γεν, το ευρώ και τα νομίσματα οπου έχουν έκθεση στο αμερικάνικο δολάριο υποαποδίδουν , ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές οδηγούνται σε άνοδο, με τον κλάδο των χρηματοοικονομικών να ανακάμπτει ισχυρότερα από όλους του υπόλοιπους.

 

photo 1379382273144-6-HD

 

Στο δεύτερο σενάριο, η λύση του ζητήματος του ανώτατου ορίου του χρέους οδηγεί σε μία πιο ισχυρή ανάκαμψη της επενδυτικής εμπιστοσύνης, με την προοπτική αλλαγής πολιτικής της Fed να ενδυναμώνεται. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, το αμερικάνικο δολάριο κερδίζει σημαντικό έδαφος, ειδικά ένατι του ιαπωνικού γεν, των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών και του χρυσού. Το ευρώ ενισχύεται έναντι του γεν, ο χρυσός υποχωρεί και οι χρηματιστηριακές αγορές οδηγούνται σε περιορισμένη άνοδο.

 

Στο σενάριο «καταστροφής», όπου δεν υπάρχει λύση στο θέμα του χρέους των ΗΠΑ, θα κυριαρχήσει ο συστημικός κίνδυνος, το γεν και το ευρώ θα υπεραποδόσουν, ενώ τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών και τουG10, θα υποαποδόσουν. Οι μετοχές θα οδηγηθούν σε πτώση με ισχυρή άνοδο της μεταβλητότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:14 - 30 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.