ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Θετικά σημάδια από την Κίνα – χωρίς εξέλιξη το 'shutdown' στις ΗΠΑ

10:44 - 08 Οκτ 2013 | Αναλύσεις
Δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στην Αμερική καθώς οδηγούμαστε στην 8η ημέρα του 'shutdown', και η λύση της προσωρινής αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Θετικό το κλίμα στις ασιατικές συνεδριάσεις, αφού από τη μια η Κίνα επιστρέφει μετά από μια εβδομάδα αργίας, και το PMI Υπηρεσιών ανακοινώνεται στο 52.4 έναντι 52.8 τον Αύγουστο. Παρά την μείωση κατά 0.4, το σημαντικό για τους αναλυτές είναι ότι η οικονομία της Κίνας συνεχίζει να αναπτύσσεται –ακόμη και αν αναπτύσσεται σε πιο αργούς ρυθμούς-. Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να διαπραγματεύεται 0.20% υψηλότερα, την ώρα που ο Hang Seng βρίσκεται στο +1.05%.

Στην αγορά συναλλάγματος, οι πιέσεις προς το δολάριο/γεν αλλά και τα υπόλοιπα ζεύγη του γιεν συνεχίστηκαν, την ώρα που ευρώ και βρετανική λίρα πιέζονταν οριακά. Τα θετικά οικονομικά στοιχεία της Αυστραλίας έφεραν αγορές στο δολάριο Αυστραλίας, κυρίως έναντι του γεν και του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας.
Τα σημαντικότερα μακροοικονομικά που περιμένουμε σήμερα, είναι τα στοιχεία ανεργίας και πληθωρισμού της Ελβετίας, και το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας. Οι εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας και οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών στον Καναδά έρχονται αργότερα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνεδρίασης, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της Αμερικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.