ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: «Ψηφίζει» μετοχές έναντι ομολόγων

14:52 - 01 Νοε 2013 | Αναλύσεις
Η μικρότερη αβεβαιότητα στο μακροοικονομικό περιβάλλον και η επιτάχυνση της ανάπτυξης, θα βοηθήσoυν στην υπεραπόδοση των μετοχών έναντι των ομολόγων, σύμφωνα με την Credit Suisse, η οποία συστήνει overweight στάση στις μετοχές.

Η μείωση του επιπέδου της μακροοικονομικής αβεβαιότητας θα μειώσει το risk premium των μετοχών, όπως επισημαίνει η Credit Suisse, η οποία βλέπει πως υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του δείκτη του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη, και της απόδοσης των μετοχών.

 

Οι μετοχές τείνουν να υπεραποδίδουν των ομολόγων όταν η ανάπτυξη επιταχύνεται, ειδικά αν η ισχυρότερη αυτή ανάπτυξη συνοδεύεται από χαμηλές πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες δεν αναμένεται να υλοποιηθούν πριν από τα μέσα του 2015, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Credit Suisse.

 

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές, θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα οδηγήσει τους επενδυτές να στραφούν μακριά από τα ομόλογα και προς τις μετοχές, εφ 'όσον δεν υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών, η οποία θα «χτυπήσει» την παγκόσμια ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.