ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Η αξιολόγηση της ΕΚΤ στις τράπεζες οδηγεί σε υπεραπδόσεις - «Βλέπει» ράλι 15% το 2014

01:04 - 22 Νοε 2013 | Αναλύσεις
Η ανάκαμψη των επιχειρηματικών δαπανών και η διαφάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών της Ευρώπης, θα βοηθήσουν τις μετοχές της περιοχής υπεραποδόσουν σε σχέση με τις μετοχές των ΗΠΑ το 2014, όπως επισημαίνει η Deutsche Bank Asset & Wealth Management.

O Arnaud de Servigny, επικεφαλής επενδύσεων στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της Deutsche Βank, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων της υγείας των τραπεζών της Ευρώπης, τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2014, θα ενισχύσουν τη διαφάνεια και θα κάνουν τα ομόλογα των τραπεζών ελκυστικά για τους επενδυτές.

 

Οι τράπεζες σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ προχωρούν στην εξυγίανση των ισολογισμών τους και στην ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επανεξέταση της ποιότητας του ενεργητικού τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (AQR).

 

 «Η κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα στο τέλος του επόμενου έτους θα είναι πολύ καλύτερη από ό, τι σήμερα» όπως δήλωσε ο de Servigny στην Παγκόσμια Σύνοδο για τις Προοπτικές των Επενδύσεων, που διοργάνωσε του Reuters στο Λονδίνο.

 

Ο de Servigny αναμένει πως οι ευρωπαϊκές μετοχές θα σημειώσουν ράλι της τάξης του 15% το επόμενο έτος, με την ενίσχυση των κεφαλαιακών δαπανών και την «αξιοπρεπή» παγκόσμια ανάπτυξη της τάξης του 3%, να λειτουργούν προς όφελος των ευρωπαϊκών εταιρειών, ενώ τονίζει πως τα περιθώρια ανόδου είναι μεγαλύτερα στην Ευρώπη από ότι στις ΗΠΑ.

 

Όπως εκτιμά, θα υπάρξει στροφή των επνδυτών μακριά από μετοχές των ΗΠΑ και προς αυτές τις Ευρώπης, επειδή το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των τοποθετήσεων στις αμερικάνικες μετοχές, και οι αποτιμήσεις τους πλησιάζουν υπερβολικά επίπεδα.

 

Αναμένει ότι ο δείκτης S & P 500 θα ενισχυθεί 10% το 2014, ενώ η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 3% και η απόδοση των 10ετών αμερικάνικων ομολόγων θα αγγίξει το 3,55%  μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας των ΗΠΑ, όπως η κατανάλωση και η αγορά κατοικίας, έχουν αρχίσει και ανακάμπτουν.  Η αύξηση των πάγιων επενδύσεων των επιχειρήσεων - το κομμάτι που λείπει από την ανάκαμψη - είναι πιθανό να τριπλασιαστεί έως 5,3%, ενώ η συρρίκνωση των κρατικών δαπανών θα υποχωρήσει στο 0,3% από 1,9% φέτος, όωπς υπολογίζει.

 

Η υψηλότερη κατανάλωση, οι σημαντικά υψηλότερες επενδύσεις, ο περιορισμός του δημοσιονομικού βάρους και η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά κατοικίας, θα έχουν αντίκτυπο στην κερδοφορία των αμερικάνικων επιχειρήσεων, όπως προσθέτει.  

 

Οι μετοχές των αναδυόμενων ασιατικών αγορών έχουν περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερο ράλι, της τάξης του 20%, από τώρα και μέρχρι τα τέλη του 2014, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς θα κινηθεί η Fed σε σχέση με το tapering.

 

Τέλος, ο de Servigny υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας αν χρειαστεί, αλλά δεν αναμένει να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα αγορών ομολόγων όπως αυτό της Ιαπωνίας ή των ΗΠΑ, ακόμη.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:10 - 21 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.