ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Overweight σε Ευρωζώνη και περιφέρεια

16:40 - 03 Δεκ 2013 | Αναλύσεις
"Αγοράστε μετοχές της Ευρωζώνης και ειδικά της ευρω-περιφέρειας" είναι το μήνυμα στρατηγικής για το 2014, που περνά η JP Morgan, συστήνοντας στους επενδυτές να μην εγκαταλείψουν τις ευρωαγορές, καθώς το ράλι έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Όπως επισημαίνει, το re-rating στις ευρωπαϊκές αγορές που ξεκίνησε στα μέσα του 2013, θα συνεχιστεί και το 2014, με τις μετοχές να συνεχίζουν να είναι πολύ πιο ελκυστικές από τα κρατικά ομόλογα.

 

Το φετινό ράλι στις αγορές της ευρω-περιφέρειας κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με τις αποδόσεις των πρωταθλητών του Βορρά, όπως ο γερμανικός DAX, ωστόσο το νέο έτος αναμένεται να υπεραποδόσουν, υπογραμμίζει παράλληλα η JP Morgan.

 

Όπως τονίζει, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία bearish τάση στις προοπτικές των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η έξοδος της Ευρωζώνης από την ύφεση, η βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας, οι ελκυστικές αποτιμήσεις και ένα νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, αναμένεται να αποτελέσουν τους καταλύτες για το ράλι του επόμενου έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.