ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτόξευση των μερισμάτων αναμένει η Markit

01:01 - 10 Ιαν 2014 | Αναλύσεις
Εκτόξευση των μερισμάτων αναμένει η Markit
Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναμένεται να πληρώσουν συνολικά 182,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε μερίσματα το 2014, με άνοδο 5,4% από το προηγούμενο έτος, καθώς επωφελούνται από την ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Markit.

Ειδικότερα, η Markit αναμένει ότι οι εταιρείες στο δείκτη MSCI Ευρώπης εκτός Βρετανίας θα αυξήσουν τις πληρωμές μερισμάτων για το τρέχον έτος κατά 9,2 δισ. ευρώ, με τις τράπεζες να αναμένεται να συμβάλουν το μεγαλύτερο μέρος αυτού, καθώς θα ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης .

 

"Οι παγκόσμιες αγορές σημείωσαν ράλι το 2013, ωθούμενες από την γενναιοδωρία των κεντρικών τραπεζών και τη βελτίωση της εικόνας της οικονομίας", όπως σημειώνει η Markit. Προσθέτει, δε, ότι τα μερίσματα στην Ευρώπη θα αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι φέτος, μετά από δύο χρόνια στασιμότητας.

 

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος αναμένεται να καταβάλει συνολικά 23,7 δισ. ευρώ σε μερίσματα το 2014, με εταιρείες όπως η Banco Santander της Ισπανίας να ηγούνται της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής.

 

Ο κλάδος των βιομηχανικών αγαθών και υπηρεσιών αναμένεται να συνεισφέρει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό σε πληρωμές μερισμάτων φέτος, και συγκεκριμένα 18,8 δισ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters StarMine, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έχει μέση μερισματική απόδοση 3%, σημαντικά υψηλότερη από τη μέση μερισματική απόδοση του 2% S&P 500.

merismat090114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.