ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS : "Οι ανεπτυγμένες αγορές θα διαχωρίσουν τη θέση τους από την αναταραχή στις αναδυόμενες"

01:01 - 28 Ιαν 2014 | Αναλύσεις
UBS : "Οι ανεπτυγμένες αγορές θα διαχωρίσουν τη θέση τους από την αναταραχή στις αναδυόμενες"
Η υποχώρηση στις μετοχές των ανεπτυγμένων χωρών θα περιοριστεί, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη παραμένει άθικτη, παρά το απότομο ξεπούλημα στις αναδυόμενες αγορές, όπως επισημαίνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS.

Οι φόβοι γύρω από τις αναδυόμενες αγορές έχουν προκαλέσει ρευστοποιήσεις σε νομίσματα από την Αργεντινή ως την Τουρκία και χτύπησαν και τις μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών την περασμένη εβδομάδα αλλά και την Δευτέρα.

 

Ωστόσο, οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS διατηρούν την άποψή τους ότι οι μετοχές των ώριμων αγορών θα διαχωρίσουν και πάλι την θέση τους από τις αντίστοιχες στις αναδυόμενες αγορές και θα υπεραποδόσουν και αυτό το έτος.

analisi270114

"Το απότομο sell-off στις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές δεν πρόκειται να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, ιδίως στις ΗΠΑ, όπου η ανάκαμψη είναι ισχυρή και αυτοτροφοδοτούμενη", όπως σημειώνει η UBS. "Σ' ένα περιβάλλον συνεχούς ανάπτυξης που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, η διόρθωση στις ανεπτυγμένες αγορές θα είναι βραχύβια", προσθέτει η τράπεζα.

 

Η UBS σημειώνει, επίσης, ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική, ο χαμηλός πληθωρισμός και η βελτίωση της εξωτερικής ζήτησης θα εξασφαλίσουν το ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν άθικτες από τις συνέπειες της κρίσης στις αναδυόμενες αγορές.

anali270114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.