ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock : "Ευκαιρία η τρέχουσα διόρθωση"

01:01 - 05 Φεβ 2014 | Αναλύσεις
BlackRock : "Ευκαιρία η τρέχουσα διόρθωση"
Οι αναδυόμενες αγορές είχαν έναν πολύ άσχημο μήνα τον Ιανουάριο, με τους επενδυτές να τραβούν περίπου 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια της περιοχής, ωστόσο αυτή η αναταραχή έχει επίσης αφήσει πολλές μετοχές με ελκυστικές αποτιμήσεις.

Αν οι ανησυχίες- που κυμαίνονται από τα υψηλά ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ορισμένων χωρών μέχρι και την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα - δεν προμηνύουν μια εκτεταμένη κρίση, παρόμοια με τη μετάδοση στις αναδυόμενες αγορές του 1997, τότε η αγοραστική ευκαιρία που δημιούργησε η πρόσφατη αναταραχή, είναι σημαντική.

 

"Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις χωρών όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά, στην περιοχή των αναδυόμενων αγορών, όπως στην Τουρκία", σημειώνει ο Russ Koesterich, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές , οι αναδυόμενες αγορές έχουν ελκυστικά χαρακτηριστικά: "Λιγότερο χρέος σε δολάρια και υψηλότερα συναλλαγματικά αποθέματα", όπως σημειώνει.

anadiomen040214

"Και παγκόσμια οικονομία δεν είναι σε πολύ διαφορετική θέση από εκεί που ήταν πριν από ένα μήνα, όταν οι μετοχές κινούνταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα", προσθέτει ο αναλυτής. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η γνώμη, ιδίως προς τις αναδυόμενες αγορές. "Από αυτή την άποψη, υπάρχει πιθανώς λίγο περισσότερο μειονέκτημα. Εάν η διόρθωση συνεχιστεί για λίγο ακόμη με υποχώρηση της τάξης του 4-5%, αυτό θα αποτελέσει μια πολύ καλή αγοραστική ευκαιρία", υπογραμμίζει ο αναλυτής.

 

Μπορεί τα πράγματα να χειροτερεύσουν, ωστόσο το σίγουρο είναι πως έχει σημειωθεί ήδη μια πολύ σημαντική διόρθωση στις αναδυόμενες αγορές σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές, με τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών να βρίσκονται σε discount της τάξης του 40% έναντι των μετοχών στις ώριμες αγορές. "Αυτό είναι το μεγαλύτερο discount που έχουμε δει από την αρχή της οικονομικής κρίσης", καταλήγει ο Koesterich.

blackrock040214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.