ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπανάκι για τις αγορές: Όλοι οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα

01:01 - 26 Φεβ 2014 | Αναλύσεις
Καμπανάκι για τις αγορές: Όλοι οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα
Αν και η χθεσινή συνεδρίαση ήταν πτωτική για τις ευρωπαϊκές αγορές, όλοι οι μεγάλοι δείκτες των χρηματιστηρίων της περιοχής, εκτός του ότι διαπραγματεύονται σε πολυετή υψηλά επίπεδα, βρίσκονται σύμψωνα με την τεχνική ανάλυση, σε υπεραγορασμένο έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έχει κερδίσει 6,5% περίπου στις τελευταίες 14 συνεδριάσεις και κινείται στα υψηλά έξι ετών. Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση βρίσκεται σε σημαντικά υπεραγορασμένα επίπεδα, με τον δείκτη RSI 9-ημερών να αγγίζει το 92.

agores250214

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο δείκτης σχετικής δύναμης (Relative Strength Index - RSI) μετράει την ταχύτητα της κίνησης των τιμών. Η ταχεία άνοδος των τιμών οδηγεί σε υπεραγορασμένες καταστάσεις και η ταχεία πτώση σε υπερπωλημένες καταστάσεις. Ο δείκτης RSI είναι ο πιο δημοφιλής ίσως ταλαντωτής και χρησιμεύει κυρίως στο να παρέχει προειδοποιητικά σήματα. Εάν ο δείκτης RSI μιας αγοράς είναι πάνω από το επίπεδο του 70, αυτό δίνει ένα σήμα ότι μπαίνει σε υπεραγορασμένο έδαφος. Αντίθετα, ένα επίπεδο για τον RSI κάτω του 30 δείχνει ότι τεχνικά ο δείκτης είναι υπερπουλημένος.

 

Ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 βρίσκονται κοντά στα υψηλά 5,5 και 14 ετών αντίστοιχα, τα οποία και άγγιξαν την Δευτέρα, και είναι επίσης σε υπεραγορασμένο έδαφος. Ο γερμανικός DAX δεν έχει ξεπεράσει το υψηλό του Ιανουαρίου αλλά και αυτός οδεύει ολοταχώς προς τα υψηλά οverbought επίπεδα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.