ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Οι μετοχές παραμένουν σε "κατάσταση ευφορίας"

01:01 - 13 Μαρ 2014 | Αναλύσεις
Citigroup: Οι μετοχές παραμένουν σε "κατάσταση ευφορίας"
Η χρηματιστηριακή αγορά μπήκε σε "κατάσταση ευφορίας" στα τέλη του περασμένου έτους, και έχει παραμείνει εκεί, με εξαίρεση μια εβδομάδα τον Φεβρουάριο, όπου σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις από τα κερδοσκοπικά funds, με αφορμή την κρίση στις αναδυόμενες αγορές. Ο Tobias Levkovich δήλωσε ότι παραμένει γενικά bullish για το 2014, το οποίο εκτιμά ότι έχει 90% πιθανότητες να είναι ένα έτος θετικών αποδόσεων.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, βλέπει ανησυχητικά σημάδια στο μοντέλο "Panic-Euphoria" της Citi, το οποίο πέρασε σε έδαφος "κατάστασης ευφορίας" το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Όπως επισημαίνει, αυτό υποδεικνύει μια υψηλή πιθανότητα διόρθωσης στις αγορές. Ο αναλυτής διατηρεί τον στόχο των 1.975 μονάδων για τον δείκτη S&P 500 στα τέλη του έτους, τονίζοντας πως υπάρχουν λίγα τμήματα της αγοράς τα οποία πλησιάζουν σε κατάσταση φούσκας.

agore120314

Στην πορεία προς την dotcom εποχή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι μετοχές εκτοξεύθηκαν χωρίς να ακολουθεί ανάλογη πορεία και η κερδοφορία των εταιρειών. Στα χρόνια μετά την οικονομική κρίση του 2008, τα εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν , αλλά οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και του αδιέξοδου στον προϋπολογισμού στην Ουάσιγκτον. Πέρυσι, οι μετοχές άρχισαν να πλησιάζουν την πορεία της κερδοφορίας των εταιρειών , όπως σημείωσε ο Levkovich.

 

Ο Adam Parker, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley, από την πλευρά του, σημειώνει ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών δεν είναι καθόλου υπερβολικές. Ο Parker τονίζει ότι οι μετοχές δεν έχουν μπει σε έδαφος φούσκας και ο ίδιος διατηρεί μία από τις πιο bullish προοπτικές που δίνουν οι αναλυτές για τις μετοχές φέτος. Ο στόχος στο τέλος του έτους για τον S&P 500 παραμένει στις 2.014 μονάδες, ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι ακριβό το p/e του δείκτη, το οποίο σήμερα διαμορφώνεται στο 15,5.

agor120314

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.