ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Delta Forex: Κέρδη για τις αγορές με οδηγό τη νέα εξαγορά από το Facebook

06:56 - 26 Μαρ 2014 | Αναλύσεις
Οι αμερικανικοί δείκτες διατήρησαν τη μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση που έχουν διαμορφώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, κλείνοντας με κέρδη μετά από την ανακοίνωση μιας νέας εξαγοράς από το Facebook, ύψους $2 δισ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εξακολουθεί να συγκεντρώνει ο κλάδος της βιοτεχνολογίας, ο οποίος έχει ενισχυθεί 20% από την αρχή της χρονιάς.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Οι αγορές αναζητούν περισσότερες οικονομικές εξελίξεις προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση και κυρίως να βρουν την αφορμή για αύξηση της μεταβλητότητας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επενδυτές ακροβατούν μεταξύ των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ουκρανία, των μακροοικονομικών στοιχείων της Αμερικής και των οικονομικών εξελίξεων στην Κίνα. Οι αγορές αναζητούν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα προκειμένου να αρχίσουν να αποτιμούν μια νέα κατάσταση. Ακόμα, η εταιρική κερδοφορία, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μείωση των κερδών των μετοχών.

Νομίσματα

Στερλίνα, ευρώ και δολάριο Αυστραλίας ήταν τα νομίσματα που συγκέντρωσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης. Το ευρώ για μια ακόμα φορά έδειξε ιδιαίτερα ανθεκτικό απέναντι στο δολάριο, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη στερλίνα. Όσον αφορά το δολάριο Αυστραλίας, πραγματοποίησε νέα υψηλά τεσσάρων μηνών και αυτό αύξησε κατακόρυφα τις εισροές κεφαλαίων. AUD/USD, GBP/AUD και EUR/AUD στα ζεύγη με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/Facebook-Wallpapers_07012014203301.jpg

Μετοχές – Δείκτες

Μεγάλα κέρδη για το γερμανικό δείκτη DAX ο οποίος προσπάθησε να περάσει πάνω από τις 9.400 μονάδες κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να το καταφέρει στις επόμενες συνεδριάσεις. Με κέρδη έκλεισε και η Wall Street με τον S&P 500 να επιστρέφει σε ανοδική τροχιά και να αναμένεται να κινηθεί προς τα ιστορικά του υψηλά. Για μια ακόμα φορά, το Facebook τάραξε τα νερά των εξαγορών, με την πρόταση ύψους $2 δισ. στην Oculus.

Εμπορεύματα

Δεδομένου ότι το δολάριο εξακολουθεί να παραμένει αδύναμο έναντι των βασικών νομισμάτων, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με το χρυσό ο οποίος μετά από μεγάλες απώλειες έχει βρεθεί σε σημαντική στήριξη και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το φυσικό αέριο, με τη βραχυπρόθεσμη τάση να βρίσκεται σε μια πρώιμη ανοδική τάση.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Η ομιλία του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας είναι η πρώτη σημαντική ανακοίνωση της Τετάρτης και στη συνέχεια ακολουθούν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK για τη Γερμανία και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για την Αμερική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.