ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εταιρείες της ευρωπεριφέρειας δανείζονται πλέον φθηνότερα από ό, τι οι εταιρείες του πυρήνα!

01:01 - 28 Μαρ 2014 | Αναλύσεις
Οι εταιρείες της ευρωπεριφέρειας δανείζονται πλέον φθηνότερα από ό, τι οι εταιρείες του πυρήνα!
Η δίψα των επενδυτών για αποδόσεις έχει φέρει τα πάνω- κάτω στην αγορά ομολόγων. Ξαφνικά, οι εταιρείες των χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης είναι πλέον σε θέση να δανείζονται φθηνότερα από ό, τι οι εταιρείες του πυρήνα.

Αυτή η αξιοσημείωτη στροφή αποτυπώνεται στα στοιχεία της JPMorgan Asset Management, όπου δείχνουν ότι τα ομόλογα υψηλής απόδοσης που εκδίδονται από ορισμένες εταιρείες στην περιφέρεια διαπραγματεύονται με χαμηλότερες αποδόσεις από ό, τι παρόμοια ομόλογας τα οποία εκδίδουν εταιρείες στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

a270314

Η αναστροφή του κλίματος προς τα ομόλογα χαμηλού επενδυτικού βαθμού τα οποία εκδίδονται από εταιρείες από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία είναι εντυπωσιακή. Λιγότερο από δύο χρόνια πριν, στο ύψος της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, αυτές οι εταιρείες πλήρωναν αποδόσεις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από τις αντίστοιχες των εταιρειών του πυρήνα.

 

Πολλοί παρατηρητές της αγοράς δεν αναμένουν ότι αυτό θα συνεχιστεί, αλλά το γεγονός ότι αυτό έχει συμβεί τονίζει την τεράστια όρεξη για τα ομόλογα της περιφέρειας, από τους επενδυτές υψηλής απόδοσης, που έχουν γίνει δύσπιστοι όσον αφορά τις αναδυόμενες αγορές. "Η ευρω-περιφέρεια έχει ξαφνικά γίνει ένα σχετικά ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές που αναζητούν να μειώσουν την έκθεση στις αναδυόμενες αγορές", τονίζει ο Chetan Μodi, αναλυτής της Moody's.

 

Η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης έχει ωφεληθεί επίσης από την επιθυμία των διαχειριστών κεφαλαίων των ΗΠΑ για αναδιάρθρωση της έκθεσής τους σε εταιρείες της περιοχής, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την κρίση της ευρωζώνης, έχουν υποχωρήσει. Η Bank of America Merrill Lynch αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα οι εισροές σε ευρωπαϊκά assets υψηλής απόδοσης άγγιξαν τα 903 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με 517 εκατ. δολάρια στα investment grade ευρωπαϊκά assets.

ago270314

Η αύξηση των εκδόσεων έχει υποστηριχθεί και από τη σταθεροποίηση των πιστωτικών συνθηκών σε όλη την Ευρώπη, όπως τονίζει η Moody's. Οι αρνητικές αξιολογήσεις των εταιρειών της περιφέρειας του ευρώ περιφέρειας υποχώρησαν στο 22 στο τέλος του περασμένου έτους, από 63% κατά την έναρξη του 2013

 

Οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης στην περιφέρεια διπλασιάστηκε πέρυσι σε 24 δις. δολάρια και αυξήθηκε στο 27% του συνόλου των εκδόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση - από 18% το 2012, σύμφωνα με τη Moody's.

ag270314

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 27 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.