ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Delta Forex: Έτοιμη να παρέμβει τον Ιούνιο η ΕΚΤ

06:45 - 09 Μαϊ 2014 | Αναλύσεις
Ο Mario Draghi έβγαλε την είδηση της ημέρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που ακολουθεί την απόφαση της EKT για τα επιτόκια.

Αν και το πρώτο μέρος της ομιλίας του είχε μόνο πολύ θετικές ειδήσεις για το ευρώ, με αποτέλεσμα η ισοτιμία να κινηθεί προς τα 1,4000, στο κομμάτι των ερωτήσεων ο Draghi έδωσε το πολυπόθητο μήνυμα.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Μετά από επίμονες ερωτήσεις, ο Mario Draghi, αρχικά παραδέχτηκε ότι υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των μελών της ΕΚΤ για τα υψηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται το ευρώ και στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι η ΕΚΤ αισθάνεται περισσότερο έτοιμη να δράσει τον Ιούνιο, όταν και θα έχει τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία για το Μάιο. Πλέον φαίνεται ότι ο χρόνος για την παρέμβαση της ΕΚΤ, μετράει αντίστροφα.

Νομίσματα

Όπως είναι φυσικό, το ευρώ είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η αρχική προσπάθεια για τα 1,4000 «παγίδεψε» πολλούς και άλλους τους έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Τελικά η ισοτιμία βρέθηκε σχεδόν 160 pips χαμηλότερα με τη σημαντικότερη στήριξη να είναι στα 1,3810. Η ημερήσια αντιστροφή είναι πάρα πολύ βίαιη και αυτό δεν αποκλείεται να δώσει το έναυσμα των πωλήσεων με αποτέλεσμα την επιστροφή κάτω από τα 1,3600. Από τα υπόλοιπα ζεύγη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το δολάριο Αυστραλίας.

Μετοχές – Δείκτες

Νέες απώλειες για το Nasdaq και τον S&P 500 με την τεχνική εικόνα των αμερικανικών δεικτών να παραμένει αρνητική. Η έλλειψη ρευστότητας είναι εμφανής και αυτό είναι κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Μια σειρά δεικτών και ενδείξεων είναι έντονα αρνητικές για τους αμερικανικούς δείκτες και αυτό χρειάζεται προσοχή. Από τις επιμέρους μετοχές ενδιαφέρον παρουσίασε η μετοχή της Barclays με άνοδο της τάξης του 7,39%.

Εμπορεύματα

Ο χρυσός συνέχισε να δέχεται τις πιέσεις των επενδυτών με το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης της Πέμπτης να βρίσκεται γύρω από τα $1.280. Παρόλα αυτά, ήδη βρίσκεται σε περιοχή σημαντικών στηρίξεων. Το πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα $100,00 ενώ έντονες πιέσεις δέχθηκε το φυσικό αέριο που πέρασε κάτω από τα $4,60.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Τα πρακτικά της RBA τα ξημερώματα, ο πληθωρισμός στην Κίνα και η μεταποίηση στην Αγγλία, είναι οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις της Παρασκευής.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.