ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Σε εκλογικό «κλοιό» αναμένεται να βρεθούν οι αγορές

05:56 - 19 Μαϊ 2014 | Αναλύσεις
Το ξεκίνημα της εβδομάδας θα βρει τις αγορές να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το ελληνικό εκλογικό μήνυμα.

'Ηδη στα ξένα Μέσα υπάρχει μια ανησυχία για την πορεία του εκλογικού αποτελέσματος και το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το μέλλον. Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να κινηθεί μεταξύ των μακροοικονομικών ανακοινώσεων και των εκτιμήσεων για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Με τη μεταβλητότητα των αγορών να έχει σημειώσει αισθητή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, κάθε μακροοικονομική ανακοίνωση και κάθε δήλωση σχετικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ, αναμένεται να προκαλεί σημαντικές διακυμάνσεις. Θεωρούμε ότι τη μεγαλύτερη βαρύτητα θα συνεχίσουν να έχουν οι δηλώσεις και οι απόψεις σχετικά με τις μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ.

Νομίσματα

Η περασμένη εβδομάδα βρήκε το ευρώ και τη στερλίνα να έχουν δεχθεί σημαντικές πιέσεις. Παρόλα αυτά, η στερλίνα κατάφερε τις δυο τελευταίες ημέρες να σημειώσει μια σημαντική ανοδική αντίδραση. Το ευρώ δεν τα κατάφερε και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να ακολουθήσει στο ξεκίνημα της εβδομάδας. σημαντική στήριξη για την ισοτιμία USD/JPY η οποία σημειώνει νέα βραχυπρόθεσμη απόκλιση από τους αμερικανικούς δείκτες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το δολάριο Αυστραλίας αναμένεται να παραμένει ισχυρό.

Μετοχές – Δείκτες

Μια εξαιρετικά περίεργη εβδομάδα για τους χρηματιστηριακούς δείκτες, ήταν η προηγούμενη. Νέα ιστορικά υψηλά, mini-sell off αμέσως μετά και νέα έντονη άνοδος στο κλείσιμο της εβδομάδας. Όλα αυτά προβληματίζουν για τις μελλοντικές εξελίξεις στις αγορές καθώς η ρευστότητα είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα και τέτοιου είδους κινήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν πολύ λεπτές ισορροπίες και διάθεση για κερδοσκοπία. Οι τεχνολογικές μετοχές και οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Εμπορεύματα

Το ενδιαφέρον μας παραμένει στο χρυσό, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο αναμένεται να δώσει σημαντικές ευκαιρίες προς υψηλότερα επίπεδα, ο χρυσός παραμένει ιδανικός για ενδοημερήσιες τοποθετήσεις και το πετρέλαιο αποτελεί μια σπουδαία πρόκληση σε επίπεδα πάνω από τα $102,00.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Το σημαντικότερο γεγονός της ημέρας είναι η ομιλία του επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, στις 10:00.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.