ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Άνοδος χωρίς τέλος για τις μετοχές με νέα ιστορικά ρεκόρ

07:24 - 30 Μαϊ 2014 | Αναλύσεις
Οι αμερικανικές μετοχές εξακολουθούν να κινούνται αργά αλλά σταθερά προς υψηλότερα επίπεδα με τη Wall Street να κλείνει συνεχώς σε νέα ιστορικά υψηλά.

Η απουσία συναλλακτικού όγκου απλά επιβεβαιώνει ότι στα τρέχοντα επίπεδα κανένας δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει το ρίσκο μιας τοποθέτησης και οι αγορές ανεβαίνουν επειδή δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να πέσουν.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Από τις βασικότερες εξελίξεις είναι ότι η αγορά κατοικίας στην Αμερική δείχνει να έχει κορυφώσει και αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το επενδυτικό συναίσθημα. Βασικοί κλάδοι της αμερικανικής οικονομίας εμφανίζουν μια κορύφωση και αυτό μόνο αρνητικά μηνύματα θα μπορούσε να δώσει για τη συνέχεια. Για την ώρα, οι αγορές από τη Fed, είναι ικανοποιητικές.

Νομίσματα

Η ισοτιμία EUR/USD αν και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης πάνω από τα 1,3600 μετά το άνοιγμα της Wall Street πέρασε και πάλι κάτω από τα 1,3600. Ενδιαφέρον παρουσίασε το AUD καθώς παρά τις αρνητικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, η ισοτιμία AUD/USD πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ράλι που την έφερε πάνω από τα 0,9300. Όσον αφορά το γεν, για μια ακόμα συνεδρίαση οι διακυμάνσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Μετοχές – Δείκτες

Οι φαρμακευτικές εταιρίες και γενικότερα οι εταιρίες του κλάδου υγείας είναι αυτές που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια του S&P 500 να κινηθεί προς συνεχώς υψηλότερα επίπεδα. Οι μεγάλοι δείκτες σε Ευρώπη και Αμερική εξακολουθούν να βρίσκουν στήριξη και κάθε προσπάθεια για πτώση δε μπορεί να βρει το κατάλληλο έδαφος. Οι αμυντικοί κλάδοι εξακολουθούν να ηγούνται της ανόδου.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο πήρε πίσω αρκετές από τις απώλειες της Τετάρτης εξαιτίας της γενικότερης αυξημένης διάθεσης για ανάληψη κινδύνου. Ο χρυσός δέχθηκε πιέσεις για μια ακόμα συνεδρίαση αν και προσπάθησε ένα αντιδράσει ανοδικά, ενώ το φυσικό αέριο συνεχίζει να αναζητά υψηλότερα επίπεδα.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Η σημερινή συνεδρίαση δεν περιλαμβάνει σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις και οι όποιες κινήσεις αναμένεται να προκληθούν από τις «διαδρομές» των κεφαλαίων εξαιτίας της ολοκλήρωσης της εβδομάδας αλλά και του μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.