ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγική Ιουνίου: Οι θεσμικοί "ψηφίζουν" αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές και μετοχές της ευρωζώνης

00:01 - 03 Ιουν 2014 | Αναλύσεις
Στρατηγική Ιουνίου: Οι θεσμικοί "ψηφίζουν" αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές και μετοχές της ευρωζώνης
Οι κορυφαίοι επενδυτές στον κόσμο "μπήκαν" στον Ιούνιο με μειωμένες τις θέσεις τους στα μετρητά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο και αυξημένες θέσεις στις μετοχές, λόγω των προσδοκιών ότι τα επιτόκια των ανεπτυγμένων αγορών θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα των αναδυόμενων αγορών είναι, επίσης, μεταξύ των φαβορί της στρατηγικής των θεσμικών για τον Ιούνιο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική αυτή την εβδομάδα, και τα ανάμικτα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις προβλέψεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

apendyte020614

Η δημοσκόπηση που έγινε στο περιβάλλον 51 κορυφαίων επενδυτικών οίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, έδειξε πως οι θέσεις σε μετρητά στο μέσο χαρτοφυλάκιο υποχώρησαν σε χαμηλό έξι μηνών και στο 5,7% από 6% τον προηγούμενο μήνα. Οι θέσεις των θεσμικών σε ομόλογα αυξήθηκαν στο υψηλό δύο μηνών και το 35,9% του μέσου χαρτοφυλακίου, ενώ οι θέσεις στις διεθνείς μετοχές παρέμειναν σε σχεδόν σταθερά επίπεδα και το 50,8%.

 

"Οι αποτιμήσεις των διεθνών μετοχών φαίνονται αρκετά ελκυστικές, αλλά χρειάζονται σαφείς αποδείξεις για βιώσιμη αύξηση των εταιρικών κερδών, έτσι ώστε να σημειωθεί περαιτέρω ράλι", δήλωσε ο Robert Pemberton, διευθυντής επενδύσεων στην HFM Columbus.

 

Σε επίπεδο μετοχών, οι επενδυτές ενίσχυσαν τις τοποθετήσεις τους στις αναδυόμενες αγορές και μείωσαν τις θέσεις τους στις αμερικάνικες μετοχές.
Αύξησαν τις θέσεις τους στις ασιατικές μετοχές στο 7%, το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο, από 6,3% τον περασμένο μήνα, ενώ αύξησαν επίσης τις θέσεις τους στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, στο υψηλό τεσσάρων μηνών και το 2,2%, και στις μετοχές των αγορών της Λατινικής Αμερικής, σε υψηλά πέντε μηνών και το 1,5%.

apendyt020614

Αντίθετα, μείωσαν τις θέσεις τους στις μετοχές των ΗΠΑ, στο χαμηλό τεσσάρων μηνών του 41,5%, αλλά αύξησαν ελαφρώς τις θέσεις τους σε μετοχές της ευρωζώνης, στο 18,4%.

 

Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα, οι θεσμικοί μπαίνουν στον Ιούνιο με αυξημένες τις θέσεις τους στα αμερικάνικα ομόλογα, και μειωμένες στα ομόλογα της ευρωζώνης, ενώ οι θέσεις τους στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2010.

 

Ωστόσο, οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν μεγάλες overweight θέσεις στις μετοχές και underweight στα ομόλογα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.