ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Καλεί τους επενδυτές να τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες

12:24 - 26 Ιουν 2014 | Αναλύσεις
Barclays: Καλεί τους επενδυτές να τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες
Να τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες προτρέπει τους επενδυτές η Barclays, καθώς η ανάκαμψη της χώρας θα είναι ισχυρότερη από οπουδήποτε αλλού στην Νότια Ευρώπη.

Στην 6σέλιδη σημερινή της ανάλυση με τίτλο "Repositioning among Southern European banks" (Επανακαθορισμός θέσεων στις τράπεζες της Νότιας Ευρώπης), η Barclays θεωρεί ότι για τις ελληνικές τράπεζες η αποκατάσταση της λειτουργίας και το κέρδος από την ανάκαμψη στην Ελλάδα θα είναι από χαμηλότερη βάση σε σχέση με τις άλλες χώριες στη Νότια Ευρώπη.
Μάλιστα προβλέπει πτώση στα επισφαλή δάνεια, στο κόστος των καταθέσεων και στο λειτουργικό κόστος, η οποία σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ρευστότητας, αυξάνουν το περιθώριο ανόδου.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η οικονομία σταματά την απομόχλευση, τα δάνεια θα αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι και οι αμοιβές και οι προμήθειες εσόδων θα ομαλοποιηθούν.
Σύμφωνα με την Barclays, οι συνέργειες θα αρχίσουν να αποδίδουν, ενώ η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς (ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος είναι από τις πιο συγκεντρωμένες τραπεζικές αγορές στην Ευρώπη) θα αποτελέσει ως ένας "αποσβεστήρας" στις ανταγωνιστικές πιέσεις στο μέλλον και αποτελεί καλό οιωνό για τα περιθώρια κέρδους.
Μεσοπρόθεσμα, πιστεύει ότι οι τράπεζες είναι σε θέση να παρέχουν υψηλούς ρυθμούς ROTEs, ενώ βραχυπρόθεσμα, οι τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να επωφεληθούν από τα μέτρα τόνωσης της ΕΚΤ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 26 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.