ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Νέο tapering από τη Fed και ΑΕΠ - έκπληξη στο δεύτερο τρίμηνο

00:01 - 31 Ιουλ 2014 | Αναλύσεις
Εντυπωσιακή η συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για τη Γερμανία και κυρίως για την Αμερική, δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση της μεταβλητότητας και για κατακόρυφη αύξηση των διακυμάνσεων.

Συγκεκριμένα:

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία σημείωσε άνοδο 0,3% όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούσαν για άνοδο 0,2% αλλά αυτό δε θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ευρώ, καθώς πλέον το δολάριο καθορίζει τη δυναμική της ισοτιμίας. Στη συνέχεια, αν και οι νέες θέσεις απασχόλησης ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις, ήρθε η ανακοίνωση του ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου να απογειώσει το δολάριο. Με τους αναλυτές να περιμένουν άνοδο κατά 3,1% η ανακοίνωση για 4,0% ξεσήκωσε κύμα νέων αγορών στο δολάριο.

Αργά το βράδυ ήταν η ώρα της Fed να ανακοινώσει μια ακόμα μείωση των αγορών ομολόγων κατά $10 δισ. με τις ανησυχίες της για τον πληθωρισμό να είναι αυξημένες και αυτό είναι κάτι λογικό μετά την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση της κατανάλωσης κατά 2,5%.

Νομίσματα

Το δολάριο ήταν για μια ακόμα φορά πρωταγωνιστής της ημέρας με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων. Παρόλα αυτά, η άνοδος έχει προσεγγίσει κάποια κρίσιμα επίπεδα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες. USD/CAD, USD/JPY, AUD/USD, AUD/USD και φυσικά EUR/USD αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικές ανατροπές τις επόμενες ημέρες.

Μετοχές - Δείκτες

Με το ΑΕΠ στο 4,0% θα περίμενε κανείς ότι η Wall Street θα εκτοξευτεί αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη και μάλιστα μέχρι και τη συνεδρίαση της Fed, S&P 500 και Dow Jones κινούνταν σε αρνητικό έδαφος. Το ενδιαφέρον των επενδυτών αρχίζει να μετατοπίζεται και ήδη υπάρχουν οι πρώτες τοποθετήσεις στους κλάδους της επόμενης ημέρας. Στα σημαντικά της ημέρας η άνοδος κατά 22% του γνωστού κοινωνικού μέσου, Twitter.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο βρέθηκε κάτω από τα $100,00 σε μια ημέρα όπου η ανάπτυξη των ΗΠΑ ήταν αρκετή να το απογειώσει. Όμως είναι εμφανής η χειραγώγηση με στόχο οι τιμές να μην επηρεάσουν την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στα επόμενα τρίμηνα. Ο χρυσός δέχθηκε πιέσεις όπως ήταν φυσιολογικό καθώς τόσο η άνοδος του ΑΕΠ όσο και το νέο tapering δεν είναι θετικά στοιχεία. Η αναφορά στον πληθωρισμό όμως, φάνηκε να συγκράτησε τις απώλειες.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Οι άδειες ανέγερσης νέων κατοικιών στην Αυστραλία είναι η πρώτη σημαντική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης. Οι λιανικές πωλήσεις και το επίπεδο απασχόλησης της Γερμανίας αναμένεται να έχουν μια μικρή επίδραση στο ευρώ και το DAX, ακολουθεί η «καυτή» ανακοίνωση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης και το ΑΕΠ του Καναδά.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:17 - 31 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.