ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Το sell-off στο δολάριο πίεσε και τις μετοχές

00:01 - 05 Αυγ 2014 | Αναλύσεις
Η νέα εβδομάδα ουσιαστικά ξεκινά στον απόηχο της προηγούμενης, κατά την οποία τόσο το δολάριο όσο και ο S&P δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις και κατέγραψαν απώλειες, χάνοντας μέρος των κερδών του τελευταίου διαστήματος.

Στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας παρατηρείται μια σταθεροποιητική τάση μετά τις έντονες διακυμάνσεις της Παρασκευής και μια προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Η απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας στο 6,2% στην Αμερική και οι λιγότερες νέες θέσεις εργασίας οδήγησαν σε ξεπούλημα το δολάριο. Οι εξελίξεις τόσο από πλευράς ανακοινώσεων όσο και λόγω της ανησυχίας από την πτώχευση της Αργεντινής οδήγησαν σε πίεση και τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Νομίσματα

Αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής των ημερών είναι το δολάριο, μετά τις πωλήσεις και το έντονο profit taking που καταγράφηκε στο νόμισμα την Παρασκευή με αφορμή τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας. Στην αρχή της εβδομάδας, το νόμισμα παραμένει αμετάβλητο έναντι των βασικών ισοτιμίων.

Δείκτες - Μετοχές

Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν πτωτικά την εβδομάδα, με τον S&P να καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιούνιο του 2012. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας παρατηρείται από τους χρηματιστηριακούς δείκτες μια προσπάθεια να αντιστρέψουν κάποιες από τις απώλειες.

Εμπορεύματα

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα εμπορεύματα. Ο χρυσός δοκιμάζει τα $1.290, ενώ το πετρέλαιο κινείται οριακά κάτω από τα $98,00.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις, πέρα από τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης, Αγγλίας και Αυστραλίας, κατά τις οποίες δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:42 - 04 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.