ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Ανάκαμψη επιχειρούν δολάριο και χρηματιστηριακοί δείκτες

00:01 - 06 Αυγ 2014 | Αναλύσεις
Τόσο το δολάριο όσο και οι ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά στο ξεκίνημα της εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν μέρος από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που έκλεισε έντονα πτωτική.

Παρά την ανοδική συνεδρίαση της Δευτέρας, οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν με απώλειες τη συνεδρίαση της Τρίτης. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρήκαν στήριξη από τις θετικές ανακοινώσεις της Credit Agricole και της BMW.

Σε αντίθεση, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες μετά από την απογοητευτική ανακοίνωση εταιρικών κερδών και τον ΡΜΙ υπηρεσιών της Κίνας που κατέγραψε πτώση.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Μικτά στοιχεία από την Ευρώπη, με τους δείκτες ΡΜΙ υπηρεσιών Γερμανίας, Γαλλίας και Ισπανίας να παραμένουν αμετάβλητοι ή να καταγράφουν μικρή άνοδο και τον ΡΜΙ υπηρεσιών της Ευρωζώνης να καταγράφει άνοδο, που, όμως, ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων. Άνοδο επίσης κατέγραψαν και οι λιανικές πωλήσεις σε ετήσια βάση. Θετική έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση του ΡΜΙ υπηρεσιών της Αγγλίας που ανακοινώθηκε καλύτερα των εκτιμήσεων. Θετικά στοιχεία και από τις ΗΠΑ, με τις εργοστασιακές παραγγελίες και το non-manufacturing PMI να καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων.

Νομίσματα

Το ευρώ δέχθηκε έντονες πιέσεις μετά την ανακοίνωση του ΡΜΙ Ευρωζώνης και πέρασε δυναμικά κάτω από τα επίπεδα του 1,3400 έναντι του δολαρίου. Περαιτέρω πιέσεις για το ενιαίο νόμισμα και μετά την ανακοίνωση θετικών μακροοικονομικών στοιχείων από την Αμερική. Θετικά αντέδρασε η στερλίνα στα μακροοικονομικές στοιχεία της Αγγλίας και δοκίμασε υψηλότερα επίπεδα.

Δείκτες - Μετοχές

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινήθηκαν ανοδικά. Οι θετικές ανακοινώσεις από BMW, Credit Agricole και Deutsche Post οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές και στήριξαν τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν αρνητικά τη συνεδρίαση και εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις.

Εμπορεύματα

Ο χρυσός, παρά το ανοδικό ξεκίνημα, πέρασε και πάλι κάτω από τα $1,290 ενώ το πετρέλαιο προσπαθεί να διατηρήσει τα $98.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Από πλευράς ανακοινώσεων αναμένουμε τον δείκτη μεταποίησης και τη βιομηχανική παραγωγή της Αγγλίας, με το νόμισμα να δείχνει ευάλωτο στα μακροοικονομικά στοιχεία μετά την αντίδραση που προκάλεσε στη στερλίνα η ανακοίνωση του δείκτη ΡΜΙ υπηρεσιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:04 - 05 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.