ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λάδι στη φωτιά» της εκλογολογίας ρίχνει η Citi

13:15 - 14 Οκτ 2014 | Αναλύσεις
«Λάδι στη φωτιά» της εκλογολογίας ρίχνει η Citi
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ένα επενδυτικό «σπίτι» μπερδεύεται με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα-άλλωστε η πορεία της οικονομίας και του χρηματιστηρίου εξαρτώνται από την πολιτική παράμετρο-ωστόσο το τελευταίο report της Citigroup σύμφωνα με το οποίο η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης είναι αυξημένη, μάλλον κακό προκαλεί παρά καταλαγιάζει τις ανησυχίες.

Και μπορεί η Citi όπως και άλλοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι να έχουν τους δικούς τους… λόγους για να ρίξουν «γέφυρες» στην κάθε εν δυνάμει νέα Κυβέρνηση, με την οποία προφανώς θα θελήσουν να έχουν συνέργειες, η ζημιά όμως που προκαλείται σήμερα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι κάτι παραπάνω από επώδυνη.

 

Από την άλλη μεριά βέβαια ο οίκος διασκεδάζει τις εντυπώσεις προβλέποντας πως καμία κυβέρνηση δεν θα να απεμπολήσει τα κέρδη που πέτυχε η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, κυρίως τη δημοσιονομική σταθερότητα και την επιστροφή στην ανάπτυξη.


Ενώ δίνει παράλληλα σύσταση αγοράς (buy) σε έξι τίτλους ξεχωρίζοντας τον ΟΤΕ και την Aegean υποστηρίζοντας πως δεν θα επηρεαστούν αρνητικά από πιθανή αλλαγή του πολίτικου σκηνικού.

 

Στον αντίποδα σημειώνει πως η ΔΕΗ ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ως προς την ιδιωτικοποίησή της αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην εξουσία.


Ειδικότερα αξιολογεί με σύσταση αγοράς την ΔΕΗ και με τιμή-στόχο τα 13 ευρώ, την Aegean με τον πήχη στα 8,9 ευρώ τον ΟΤΕ με τιμή-στόχο τα 15 ευρώ, την Πειραιώς με στόχο στα 1,7 ευρώ, την Εθνική με στόχο στα 3 ευρώ και την Alpha με ορίζοντα ανόδου στα 0,80 ευρώ.


Α.Τ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:34 - 14 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.