ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praxis: Υπερτιμημένο το ΧΑ, στο επίκεντρο τα 9μηνα

15:11 - 20 Νοε 2006 | Αναλύσεις
Στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αναμένεται να εστιασθεί και αυτή την εβδομάδα το εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους αναλυτές της Praxis InternationalAXE, καθώς την Τρίτη 21 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, της Intralot, του Φουρλή, της Attica Συμμετοχών και της Blue Star, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των ΚΑΕ, του Μυτιληναίου, της ΜΕΤΚΑ, του Αλουμινίου Ελλάδος και τέλος του ομίλου Σαράντη.

Οι αναλυτές της Praxis επισημαίνουν ότι οι εκτιμήσεις τους και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις δημιουργούν θετικές προσδοκίες για τα εν λόγω εταιρικά αποτελέσματα, ενώ δεν υπήρχαν ιδιαίτερα αρνητικές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ΅ε εξαίρεση αυτά της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας.

Οι θετικές προσδοκίες σε συνδυασμό ΅ε τις τρέχοντες επιχειρηματικές εξελίξεις υποστηρίζουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών του ΓΔ, ωστόσο, η Praxis διατηρεί την εκτίμηση της ότι ο δείκτης έχει εισέλθει σε υπερτιμημένη περιοχή ΅ε βάση το υπόδειγμα απόδοσης εταιρικών κερδών και 10ετων ομολόγων.

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τάσης για την τρέχουσα εβδομάδα θα διαδραματίσουν, αφενός η τάση που θα διαμορφωθεί στις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές και αφετέρου οι αναμενόμενες ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων από την εγχώρια αγορά.

Στις κυριότερες επενδυτικές επιλογές της Praxis περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Intralot, Σαράντης, AudioVisual, Πλαστικά Θράκης και Κατσέλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.