ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Agricole: Είναι το CAD υπερπουλημένο; Τι κάνουμε τώρα;

12:19 - 28 Απρ 2015 | Αναλύσεις
Credit Agricole: Είναι το CAD υπερπουλημένο; Τι κάνουμε τώρα;
Το ενδιαφέρον της εβδομάδας για το CAD είναι στραμμένο στα στοιχεία για το ΑΕΠ, για το μήνα Φεβρουάριο. Οι εκτιμήσεις αναφέρονται σε ρυθμό ανάπτυξης 1,8% από 2,4%.

Η μηνιαία εκτίμηση αναφέρει μείωση -0,2% από -0,1% τον προηγούμενο μήνα. Η αδυναμία αντανακλά τις επιπτώσεις από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις επενδύσεις στον κλάδο εξόρυξης. Όμως η BoC προσδοκά μια έντονη αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης για τα επόμενα τρίμηνα. Η Credit Agricole όμως, διαφωνεί με τις εκτιμήσεις της BoC και θεωρεί ότι θα αναγκαστεί να αλλάξει τις εκτιμήσεις της για τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, προς το δυσμενέστερο.

Παρόλα αυτά, αν και οι πιθανότητες για μια μείωση επιτοκίων στο πρώτο εξάμηνο του 2015 έχουν μειωθεί, ο κίνδυνος αυτός παραμένει.

27 04 15 ca

Η στρατηγική της CA για το CAD βραχυπρόθεσμα, είναι σε άμεση συνάρτηση με τις συνέπειες της πτώσης του πετρελαίου, με αποτέλεσμα η πιθανότητα για ένα short squeeze να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Πράγματι, το CAD συνεχίζει να υπολείπεται της κίνησης των τιμών του πετρελαίου κάτι που σημαίνει ότι η ισοτιμία θα μπορούσε να βρεθεί στα 1,2000 σύντομα. Επιπλέον, οι τοποθετήσεις των επενδυτών και οι τεχνικοί δείκτες, δείχνουν ότι το CAD είναι υπερπουλημένο (oversold) δίνοντας αυξημένες πιθανότητες σε μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση.

Για την ώρα, προτιμούμε θέσεις αγοράς στο CAD/JPY με την επερχόμενη δυνεδρίαση της BoJ να αποτελεί τον καταλύτη για ένα χαμηλότερο JPY. Μεσοπρόθεσμα, η CA θεωρεί ότι το USD/CAD θα βρεθεί στα 1,2800.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.